Munkából hazafelé jövet a szokásos könyvolvasás közben találkoztam Dió-val. Innentől kezdve teljesen másképpen alakult a délutánom, mint terveztem, hála jó barátomnak és az én "nem kéne még hazamenni" érzésemnek.

Úgy indult a beszélgetés, mint szinte mindig, amikor találkozunk. Ő végigment a kocsin, ahogy szokott, én meg a végén vártam.Amikor végzett a kocsival, váltottunk pár szót, amíg át nem szálltunk a következő kocsiba, ott ugyanez a rendszer volt egészen Cinkotáig. Közben viszont sikerült megfigyelnem az éles szemű barátom technikáját, amivel lefüleli azokat, akik netán bliccelni akarnának. Kistarcsa Kórház megállónál felfigyelt egy fiatal lányra, aki amint meglátott minket azonnal felállt és átment a kocsi másik végébe. Dió itt egy kicsit rágyorsított ezért Ilonatelepig végig is tudott menni a kocsin és csodát láttunk! Az előbb említett lány sietve átszállt a következő kocsiba, mint ahogy mi is. Itt aztán sietett is a kocsi elejébe de nem volt sok haszna belőle, mert így hamar lefülelte éles szemű barátom. A kocsi közepében egy jól célzott szakszerű mondattal "Új átszállóktól jegyeket és bérleteket kérném ellenőrzésre felmutatni!" megállásra késztette a lányt. Kért egy diák kiegészítőt Szilasliget állomástól de pechére nem volt nála a pesti bérlete így végül ezt a kis menekülést sikerült megúsznia potom 390 Ft-os jegyárral.

Cinkotán leszálltunk és elváltak az útjaink, mert Dió ment vissza Gödöllőre én pedig az ismerősökhöz a ma estére tervezett buliba, de arra még sikerült időt szakítanom, hogy megosszam ezt veletek: Ne bliccelj, úgyis elkapnak!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr85886455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2009.01.19. 14:03:10

Azt megértem, ha pár megállóra nem lyukasztanak 300Ft-os vonaljegyet, de ~100Ft-os ~5km-es jegyet megsprórolni a rohangálással sosem értettem mire jó... :)
Felszáll, ha "elkapják", vesz jegyet, ha nem, spórolt. Mióta az összes pénztár zárva, elharapódzott ez a viselkedés...

kacsa. 2009.01.21. 16:52:41

@DON GATTO: Kíváncsi lennék, hogy a BKV mennyit spórolt azon, hogy bezárt egy csomó pénztárat és ehhez képest mennyit veszít azzal, hogy nem vesznek a népek jegyet. És itt most nem feltétlenül a szándékos bliccelésre gondolok, hanem arra, hogy az illető megvette volna a jegyet, de nem jött a kalauz. Ebben a félévben kb. 30 utazásból 2-3 ilyen eset volt úgy, hogy nem a legtávolabbi kocsi leghátsó zugában szoktunk lapítani (kb. 2,5*8*150 Ft tőlünk + ugyanennyi a jómunkásemberektől, 4 hónap alatt)
süti beállítások módosítása