Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy 2013. január 1-én keddtől, a helyközi viteldíjakról szóló Személyszállítási törvény és a Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közötti feladat-ellátásról és közszolgáltatásról szóló keret-megállapodás 1. számú mellékletének összehangolása nyomán a HÉV-vonalakon és a környéki autóbuszjáratokon a legkisebb távolságra (öt kilométerre) szóló menetjegyek megszűnnek (mint ahogy ez történt 2012. szeptember 1-én a MÁV-Start, a GYSEV és a VOLÁN szolgáltatók díjszabásában is), helyüket a 10 kilométeres jegyek veszik át.

Az öt kilométerre szóló helyközi bérleteket a változás nem érinti.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr934987751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2013.01.02. 22:29:37

Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy erre miért van szükség? Mert elsőre az jut eszembe, hogy adjuk dupla áron a jegyet annak, aki nem megy messzire, és ez nem hangzik túl fairnek. Van ennek a változtatásnak valami előnye is?

vorti 2013.01.02. 22:32:26

És persze örülök, hogy újraindult a blog. Ezen "apró" árváltozás híre sem jutott el még hozzám a hivatalos forrásokból, ért is volna kellemetlen meglepetés a vonaton.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2013.01.03. 11:51:58

@vorticonguard: Az MFM hivatalos magyarázata szerint, a helyi tömegközlekedés díjszabása mindenhol magasabb, mint az 5 kilométeres jegy által állított árszínvonal.

Ez az indoklás nevetséges és elfogadhatatlan ugyan, de ezzel szúrták ki a nép szemét.

Summa summarum érdemesebb bérletet venni.

A változás egyébként a gödöllői vonalon a jegyes utasaink körülbelül 60%-át érinti. (Csömör felé ez az arány a vonal rövidke külső szakasza miatt 100%) A többi vonalról nem tudok arányszámot mondani.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2013.01.03. 11:54:12

@vorticonguard: Egyik szemem sír, a másik nevet. Mindenesetre köszönjük.

vorti 2013.01.04. 18:44:25

@Dió, a kaller: Tarcsán annyival jobb helyzetben vagyunk, hogy a kórháztól elég a pesti bérlet (ez legalább olyan előnyös változtatás volt, amennyire most kellemetlen ez a jegyáras). Így egy kicsit könnyebb lesz alkalmazkodni, séta vagy bérlet. A csömörieknek meg saját buszuk jár az Örsre, nem szabadna a konkurenciához üldözni az utasokat.
Köszönöm a választ!
süti beállítások módosítása