Vigyázz! Kocsi!

2009.08.16. 19:55

Ez a mondat akár a Józsefvárosi piacon is elhangozhatott volna, de félre a tréfát. Történt ugyanis a héten valamelyik délután, hogy az Örs vezér terén beszélgettem az egyik járművezetővel, amikor megláttuk, hogy valaki egy nagy kiterjedésű "valamit" dobott a vágányra, majd mint aki jól végezte a dolgát, továbbment...

Indulási idő előtt pár perccel megnéztük a kollégával, hogy mégis mi lehet az (hátha akadályt képez majd az első vágány állomást elhagyó szakaszán a váltókörzetben... Odaérve megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy bevásárlókocsi maradványait dobta be szerencsétlen barátunk. Így a forgalom feltartása nélkül eltűntettük a cuccost az útból, majd visszaérve a vonathoz leültem az utastérben, a kolléga a vezetőállásra és már repített haza a gödöllői vonat.

Mindez a nyílt pályán, ahol az engedélyezett sebesség 60 kilométer per óra, már komoly veszélyforrás lett volna. Főleg, ha nem a kivilágított lakott területen, vagy esetleg ívben van szerte szét hagyva. Letöri mondjuk az egyik víztelenítő csapot és -legalább a hibaelhárítás idejére- garantált az állva maradás.

És akkor még optimista vagyok, hogy nem esetleg egy olyan levegős csapot tör le, aminél biztos a fekve maradás a segélyvonat érkezéséig. Egy ilyen kocsironccsal rendesen meg tud szivatni rengeteg embert... Elég egyetlen egy hiba. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a vasúti pálya nem szemetes konténer...

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr51313488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam a kaller 2009.08.21. 03:09:24

@whatever the weather be: Az felfogásodhoz és a hozzáállásodhoz csak gratulálni tudok...

Traktoros 2009.08.25. 14:10:25

@whatever the weather be: nem kéne mindenkinek beszólogatni és talán nem akarnának lófaszt dugni a seggedbe
most nem sikerült, talán majd legközelebb

ZBR 2009.09.07. 00:10:14

@whatever the weather be:
Tisztelt hozzászóló társam!
Sajnálattal tudatom veled, hogy bizony a fizika törvényszerűségei miatt, ha pl. egy kisegység (ami a jobbik eset) ellök egy ilyen izét, akkor az adott esetben a BKV-hoz nulla közzel rendelkező polgár felé sodródhat, nagy erővel. Őt ez akár fel is lökheti. Idősebb honpolgár esetén az esés maradandó egészségkárosodással, vagy akár halállal járhat.
Amennyiben még mindig szívesen tolnál bevásrlókocsit HÉV elé, kérlek gondolkozz el azon, hogy van-e értelme az életednek.

hevgabi 2009.09.13. 12:21:55

@whatever the weather be: kiváncsi lennék milyen f@sz munkád van te kis f.. Biztos semmiért nem dolgoztál még meg, és te tökéletes mintapolgár vagy. Remélem egyszer valaki egy kurva nagy lófaszt dug a seggedbe. Az ilyen hülye barmokat le kéne lőni. Mi a fasznak használod a BKV-t ha utálod??? Most nem sikerült kinyirni Téged, talán majd legközelebb. Köcsög!!!!!!!
süti beállítások módosítása