Tegnap történt az eset, hogy épp kollégámmal, Ádámmal utaztam a kettes villamoson, amikor láttuk, hogy egy srác húzza a cipőjével a villamos padlójára ragadt rágót. Hát megesik, hogy belelépünk abba, amit a másik 10 perce sem hagyott szerteszét maga után. Mondta is a magáét rendesen. ("Ezért veszem meg a bérletet?!" Et cetera...)

Ádámmal elkezdtünk dohogni, hogy azért is a BKV a hibás, ha az utas belelép a másik széthagyott rágóiba? Mégis miért, ha egyszer még azóta a végállomásig em jutott el a jármű... Nemhogy a kocsiszínig. Ha meg egy rágó miatt kiállna a villamos egy kanyarból pl. takarítás miatt, akkor meg az jönne, hogy "Hol van a villga?!" Ez már egy fokkal jogosabb lenne. Egyszerűen meg kellene tanulni kultúráltan utazni. Ha esetleg egy kisgyerek szájából esett ki a rágó elővenni egy papírzsebit és felszedni. Nem pedig otthagyni.

Mellesleg utána Vágóhíd végállomáson a HÉV felé közeledve megkérte barátját, hogy szálljanak hátra, mert Pesten kívüli bérlete nincsen... No comment.

Szerző: Dió, a kaller

3 komment

Címkék: utas

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr241354586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.09.08. 19:35:04

@whatever the weather be: Nem ellenőr, hanem jegyvizsgáló, sőt, nem vagyok, hanem voltam.

Adam a kaller 2009.09.09. 23:24:20

@whatever the weather be: Sok kicsi sokra megy alapon... De akkor végül is senkinek nem kéne vennie jegyet, mert akkor legyen ingyen járat, de majd ha télen -10˙C-ban fagyoskodsz mert a haraszti kocsiszínben nem tudták pótolni a disco-járatban közlekedő vonat egyik (ne adj' Isten több) üvegét vagy nem találsz ülőhelyet mert mindegyikre rá van hányva akkor milyen véleménnyel lennél?... Tanuljuk már meg végre, nem pirosmadaras hipermarket INGYENES sárgabusza vagyunk...

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.09.10. 00:05:25

@Adam a kaller: Várj, azt ne felejtsd ki, hogy azért az az ingyenes sárga busz nem kevés lóvéjába kerül a "pirosmadarasnak". De ott a volánnak tök mindegy, hogy a busz üres, vagy teli, neki mindenképp megéri. A pénzéhez jut és nem normatívából, hanem a bevásárlóközponttal kötött szerződésben garantált összeghez.

Mi meg gazdálkodunk abból, amit NEM ad a Főváros, abból ami alamizsnát cseppent a Pest megyei önkormányzat és amit a kalauzok összeszednek az utasoktól. (Illetve a pénztárak bérletbevételeiből.) De ez is a nagy közös kalapba kerül, amiből a HÉV (nézd már tényleg!) csak vegetálni tud. (Ne Szentendrét nézzük...)

Tessék kilátogatni Dunaharaszti külsőre, vagy Szigetszentmiklós Gyártelepre. Esetleg Cinkotára, Kerepesre, vagy Nagyiccére. Soha nem fejlesztett (Haraszti és Cinkota vonóvezetékei), vagy visszafejlesztett (Gyártelep, Nagyicce)állomások mindenütt. (Rakodó lebontva, árufuvarozás megszüntetve, váltók kiszögelve, biztosítóberendezés visszafejlesztve, a központi állítású váltók helyszíni állításúvá alakítva, stb.)

Szomorú a helyzet, de a zöld vonatok még mindig csattognak. És ez nem csak a HÉV. A kirakatvonalakat leszámítva a teljes vasúti hálózat. Itt tart Magyarország. Vegyük végre észre.

Nem csak az utasok mentalitásával van a baj (azzal is, különben a blogon soha semmi nem jelenne meg), hanem abban is, hogy a tömegközlekedés addig nem tud olyan színvonalat mutatni, mint Nyugat-Európa mindaddig, amíg nem kap ugyanannyi támogatást.

És ezért nem a csóri HÉV jegyvizsgáló/forgalmista/járművezető/diszpécser a hibás. Nem az utasok, nem az átjáróban keresztbe álló autósok. Ez magasabb szinten büdös.
süti beállítások módosítása