Múltkor érdekes esetnek lettem tanúja. Szokásom szerint ajánlottam utasomnak az átszállójegyet, aki illedelmesen visszautasította. A magyarázat volt érdekes: "A buszon úgysem ellenőriznek, úgyhogy nem kérek, csak vonaljegyet, köszönöm." Ezen egy kicsit meglepődtem. Mondjuk legalább emberünk nem volt bunkó. De abba nem gondol bele, hogy véletlenül belefuthat ellenőrzésbe, illetve abba sem, hogy attól még, hogy nem ellenőrzi, még igénybe veszi a szolgáltatást...

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr634707870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2012.08.12. 10:01:21

Nagyobb haszonkulccsal működik ez a fajta szerencsejáték mintha pl. lottózna. Meg ugye buszon könnyű megúszni az ellenőrt mert időben le tud szállni sokszor az ember. De mintha manapság az ellenőrök is ravaszabbak lennének. Tegnap a 3-as vilin láttam, hogy egy középkorú teljesen hétköznapi öltözékű nő, miután felszállt és elindult a vili villantotta a karszalagot. Viszont rendes is volt, mert előtte megy ember mutatott egy szakaszjegyet, mondván ő azt hitte ez bárhová jó és mehet vele 3 megállót, de nem büntetést kapott csak kezelnie egy rendes vonaljegyet. Vagyis civil ruhában is akcióznak, így már nem lehet kiszúrni őket már kilométerekről, sőt egyedül is portyáznak nem csak falkában, így még az a bolondbiztos módszer sem él, hogy ha a megállóban azt látod ,hogy egy csoport tagjai szétspriccelnek különböző ajtókhoz akkor azok ellenőrök.

Traktoros 2012.08.15. 09:56:52

Egy kisebb összegben mertem volna fogadni, hogy Adani lesz az első kommentelő :)

Adani 2012.09.03. 14:30:44

@Traktoros:

:)))

Az RSS feed csodákra képes. Igaz azóta sem néztem a poszt felé.
süti beállítások módosítása