...és könnyen lemarad az ember a vonatról is. Amúgy a címet egy előlem futó utasnak mondta Szentjakab után a motorászom, a hangosítás segítségével, a folytatást pedig a szóban forgó két utas megtapasztalta, miután Mogyoródon átszálltam utánuk. Szó szerint idézem a beszélgetést (lehetőségekhez mérten):

Utasok a fellépésem előtt: - B@ssza meg! Ez utánunk jött!

VJV: - Jó napot kívánok az új ÁTszállóknak. Felhívom a figyelmüket arra, hogy az indíásjelzés megszólalása után tilos a le- és felszállás. Mivel önök megszegték az utazási feltételeket, kérem hagyják el a vonatot tanulópénz gyanánt. Az utazást a következő vonattal folytathatják 30 perc múlva.

Az utasok erre szó nélkül leszálltak. Megköszöntem nekik, felszálltam és mentünk tovább. Gyors és sima ügy volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr50886447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vyca 2009.01.19. 01:20:18

Na! Így már lehet, hogy mégis kallernakvaló vagy. ;)
(Mellesleg én nem szálltam volna le - de nem is futkosnék.)

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2009.01.19. 10:02:45

Azért tegyük hozzá, hogy a végén az utasok is korrektek voltak: belátták, hogy csaltak és lebuktak, ezt legalább felvállalták és okoskodás nélkül bevállalták a félórás büntit. Azért ilyen se mindig van, hm? ;)

Emlékszem, 2 v. 3 éve Kistarcsán volt, hgy egy Szilason felszálló arc a pulikutyájával se jegyet venni, se büntetést fizetni, se leszállni nem volt hajlandó, csak amikor a kocsi fél közönsége elküldte az anyjába meg a vonatvezető jött, hogy mi a baj, majd futva indult vissza rendőrt kérni rádión, akkor kászálódott le. Úgy rémlik, egy magas, vékony, szemüveges srác volt akkor a kaller, jópár éve a vonalon dolgozik. :) (vagy dolgozott...? egy ideje mintha nem látnám)

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.01.19. 17:50:18

Ezért is köszöntem meg. Ritka az olyan utas, aki egyből elismeri az igazam és nem hőbörög.

A srác a mai napig a HÉV-nél VJV.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2009.01.19. 19:21:06

Ja OK, akkor csak elkerültük egymást. Mostanában nem rendszeresen HÉV-ezek, biztosan azért.
süti beállítások módosítása