A Helyi érdekű Vasutak vonalhálózatán folytatódik a tovább használati engedély beszerzéséhez szükséges pályarekonstrukció. Emiatt a Gödöllői és a Ráckevei HÉV vonalán az alábbi forgalmi változások lépnek életbe: 

RÁCKEVEI HÉV:

2010. október 2-3:

A vonatok csak Vágóhíd állomás és Szigetszentmiklós megállóhely között, Valamint Tököl és Ráckeve állomások között közlekednek. Szigetszentmiklós megállóhely és Tököl állomás között H jelzéssel HÉV-pótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatok Pesterzsébet felső és Vágóhíd állomás között csak egy vágányon közlekednek. Timót utca és Kén utca megállóhelyeken (Beöthy utca megállóhelyen hétvégenként nem állnak meg a vonatok) a vonatok a Ráckeve irányú peron mellett állnak meg mindkét irányban.

GÖDÖLLŐI HÉV:

2010. október 2-3, 9-10:

A vonatok csak Örs vezér tere és Csömör, valamint Örs vezér tere és Kerepes állomások között közlekednek. Kerepes állomás és Gödöllő végállomás között H1 és H2 jelzéssel HÉV-pótló autóbuszok szállítják az utasokat.

  • H1 (gyors járat): Kerepes - Szilasligeti elágazás - Gödöllő, Erzsébet park - Gödöllő, Szökőkút - Gödöllő, Szabadság tér (csak Gödöllő végállomás felé) - Gödöllő, Palotakert - Gödöllő végállomás 
  • H2 (feltáró járat): Kerepes - Szilasligeti elágazás/Kerepes, Szabadság útja - Szilasliget, Posta (HÉV állomás) - Szilasliget, Wesselényi utca - Szilasliget, Szondi utca - Szilasliget, Kemping - Szilasliget, Szondi utca - Szilasliget, Wesselényi utca - Szilasliget, Posta (HÉV állomás) - Kerepes, Szabadság útja/Szilasligeti elágazás - Szentjakab - Mogyoród - Szentjakab - Gödöllő, Erzsébet park - Gödöllő, Szökőkút - Gödöllő, Szabadság tér (csak Gödöllő végállomás felé) - Gödöllő, Palotakert - Gödöllő végállomás

A HÉV-pótló autóbuszokon kerékpár nem szállítható!

A felújítás hosszú távon az utazóközönség gyorsabb eljutását és a kényelmesebb, biztonságosabb közlekedést szolgálják, ezért az okozott kényelmetlenségekért szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

A további vágányzárak miatt érdemes figyelni blogunkat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr762339475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.10.02. 15:23:08

Talán most végre az új M31 hidat is megcsinálják normálisan,

a8.utas 2010.10.11. 17:06:36

A BKV közleményében nincs benne, hogy a Cinkota-Gödöllő vonalon 16-17-én is pótlás lesz.
A weblapon a HÉV menetrendhez mondjuk kirakták, de a 16-17-ei pótlóbuszokról viszont sehol semmi infó.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2010.10.11. 22:27:39

@a8.utas: Bár a megállókban kint van 3 hete...
süti beállítások módosítása