Szilánkok

2010.05.05. 18:12

Tegnapelőtt hazafelé tartottam Csömörről, amikor beállt egy vonat Cinkotán a harmadik vágányra. És felhangzott a hangosbemondó: Figyelem! CINKOTA VÉGÁLLOMÁS! A diszpécsert láttam kirohanni, majd egy hölgyet leszállni a támogatásában a vonatról, aminek az egyik ablaka "pókhálós" volt. Fogta a fejét az utas és sietősek voltak a lépteik. Közben csak zúgott a hangtölcsér, hogy a vonatot műszaki okok miatt lecserélik, mindenki hagyja el a vonatot.

Kérdeztem a biztonsági szolgálat munkatársait, hogy mi történt. Nagyjából annyit mondtak, hogy Kistarcsa kórháznál néhány (finoman fogalmazva a továbbiak) "fiatalkorú megélhetési tolvaj" hobbi szinten a sínek között lévő bazaltkövekkel kínálta meg a vonat ablakait. Igen ám, de az egyik ablak be is tört és a szétrepülő üvegszilánkok felsértették az egyik utas arcát (nem tudom, hogy pontosan mi baja esett).

"Kedves" idegen dobálózó!

Mit csinálnál, ha valami hasonló mókás srác miatt esetleg a Te édesanyád sérülne meg? Ugye nem örülnél? Inkább a bosszúvágytól égnél. Ez járjon a fejedben. Meg az, hogyha az a hölgy egy életre ne adj' Isten megvakult volna az a Te lelkeden száradna. (És akkor még nem is azt mondom, hogy mi a helyzet akkor, ha esetleg fejen találja a kő az utast és megöli... EMBERÉLETET VESZÉLYEZTETSZ!)

Szerinted a vonaton utazók tehetnek arról, ha elmegy a vonat? (bemutatlak a menetrend fogalmának) Nem az a legnagyobb kár, hogy ki kell cserélni egy üveget, (legalább két napig ki lehet látni az ablakon) hanem a személyi sérülés. De gondolom ez Téged cseppet sem érdekel.

Nem kívánom, hogy Te élj át egy ilyen (akárhonnan is nézed) orv támadást. Gondolom ez hatalmas kaland volt számodra és jót röhögtél. De nem láttál be utána a kocsiba. Nem láttad a vérző fejű nőt. Talán soha bele sem fogsz gondolni abba, hogy mit tettél. Ez nem vandalizmus, mert az kisebb bűn ennél. Ezzel szándékosan balesetet idéztél elő!

Szállj magadba!

(Utólag javítva...)

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr201977010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsa. 2010.05.05. 21:02:42

"Gondolom ez hatalmas kaland volt számodra, és jót röhögtél. De nem láttál be utána a kocsiba. Nem láttad a vérző fejű nőt. Talán soha bele sem fogsz gondolni abba, hogy mit tettél."
Ebben sajnos teljes mértékben igazad van :(
Ha lenne egy csöpp kis esze az ilyeneknek, akkor felfognák a tetteik esetleges következményeit. De attól félek, hogy néhányat akkor sem érdekelne, hogy mi történik másokkal.

Rencsibaba 2010.05.05. 21:09:55

Nem hiszem, hogy meghatódnak az ilyenen, mert ha végiggondolná a dolgokat, nem tenne ilyet egy normális felfogású ember. Engem is majdnem sikerült egyszer fejbe találni egy sörösüveg letört nyakával még az ősszel az 3 úti útátjáróban... Ott is bedobták a pótkocsi ablakát, és eléggé célzatosan :S És lehet olyan emberek művelik ezeket, akik nap mint nap a képedbe vigyorogva ücsörögnek fent a vonaton... Persze csak ha nem szaladgál előled...

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2010.05.06. 09:04:37

@Rencsibaba: A kalauz akkor két kocsival odébb volt. Tehát nem neki szánt "lövés" volt.

A téged ért attrocitás megdöbben.

VakondM 2010.05.08. 00:59:30

Meglehetősen rasszista ez a post!
Amúgy ha fordítva történik és a rajok ülnek a vonaton miközben jön a kőzápor már rég nem "csak ennyi" lenne a sajtó visszhangja.
De az ő véleményük is annyi lenne hogy kik ezek akik velük ezt meg merik tenni mert nem tudják, hogy kik ők.
Utálom az ilyeneket, és a héten 1 megfenyegetett mert rá mertem csengetni.
:-S

Minusz 2010.05.09. 21:32:26

@VakondM: Én antirasszistának tartom magam,de egy pillanatra se tűnt rasszistának ez a post.

kacsa. 2010.05.10. 20:36:18

@VakondM: Van, aki csak a saját hibájából tanul. Biztos nem magyarázták el neki, hogy káros az egészségre, ha a nagy, sárga (kék, zöld stb.) járgányok elejével közeli kapcsolatba kerül. A (sárga) villamos pedig nem rasszizmusból csapja el, hanem mert engedelmeskedik a fizika törvényeinek (ej, ha ezeket a törvényeket is olyan jól ismernék, mint a jogaikat...)
süti beállítások módosítása