Amikor elszabadul a pokol...

2009.01.20. 15:12

Az interneten szörfözgetve találtam az alábbi cikket:

Bliccelők vertek BKV ellenőröket

Jeggyel nem rendelkező utasok bántalmazták a főváros közlekedési cégénél dolgozó ellenőröket, egyiküket kórházba kellett szállítani, a másikuk - egy nő - pedig könnyebb sérüléseket szenvedett - közölte a BKV.

A közlemény szerint egy ellenőrnőt fellöktek a kisföldalatti Kodály körönd megállójában még pénteken, szombaton pedig az 1-es villamos vonalán ütöttek meg ököllel egy másik, munkáját végző ellenőrt.

A cég azt közölte, hogy a Kodály körönd állomásnál az ellenőrnő - szokásos munkáját végezve - az utasokat a jegyük felmutatására kérte. Egy nő azonban nem volt hajlandó eleget tenni ennek a kérésnek, majd miután az ellenőr újból felhívta erre az utas figyelmét, a nő megpróbálta kikerülni őt. Ez azonban nem sikerült, az utas pedig szándékosan fellökte a munkáját végző ellenőrt, aki az incidens során könnyebben sérült - olvasható a közleményben.

Az eset után a VI. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított a támadó ellen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt - közölte a BKV.

A másik esetben az 1-es villamoson egy fiatalember - aki érvényes jeggyel vagy bérlettel nem rendelkezett - a pótdíjazás minden formáját elutasította, és a villamosról sem volt hajlandó leszállni. Az ellenőr munkáját tovább folytatta, amikor az ismeretlen fiatal férfi utánament, és ököllel arcon vágta - áll a közlekedési társaság közleményében.

Az eset következtében az ellenőr szája felrepedt, fogsora megsérült. Az ismeretlen férfi ezt követően a villamosról leszállt, és távozott. Az ellenőrt mentő szállította kórházba.

A BKV szerint többször előfordult már, hogy munkájukat végző ellenőröket ért durva bántalmazás. Mint írták: „a BKV értetlenül áll a történtek előtt."

(FigyelőNet, MTI)

Az érintett jegyellenőröknek mihamarabbi gyógyulást kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr32891212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cuccu, az utas 2009.01.20. 19:02:20

Én is csak mihamarabbi gyógyulást kívánok. Az elkövetőknek pedig hasonló élményeket csak az ellenőrök szempontjából...

markog 2009.01.20. 19:38:40

Hát igen. Az utasnak mindent szabad. Bezzeg ha az ellenőr egy rossz nap után nem köszön, csak kéri a jegyét akkor fel van háborodva. No comment. Kívánom az úriembernek tapasztalja meg ugyanezt. De egy börtön zuhanyzójában... :P:D.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.01.20. 20:05:01

@Cuccu, az utas: Nem kell, hogy ellenőr legyen az elkövető. De nálam is kinyílt a bicska, amikor először olvastam...

ZBR 2009.01.21. 10:26:55

Fényes nappal, forgalmas helyen ráadásul indíték nélkül...
Elképesztő. Ma már mindent lehet...
Csak egyszer lássam, ahogy pl. egy nő megüt egy ellenőrt. Nem teszi ki az ablakba, amit tőlem kap...

kacsa. 2009.01.21. 16:36:40

„a BKV értetlenül áll a történtek előtt."
Csak körül kell nézni a városban: az autósok, akik index nélkül befurakodnak, a kedves vevő aki a reklamációt úgy kezdi, hogy leüvölti az eladót majd némi fizikai fenyítést is kilátásba helyez, a tanárverések... Sokan úgy gondolják, hogy ha agresszióval válaszolnak valamire, akkor azzal célt érnek el (sajnos ez gyakran sikerül is nekik). Mennyivel könnyebb egyből ütni, mint gondolkodni, vagy egy értelmes mondatot kinyögni!:(
És ha a gyerek is ezt látja, akkor valószínű, hogy felnőttként ő is így fog viselkedni. Akit meg máshogy neveltek az értetlenül áll az egész előtt.

2009.01.22. 21:20:27

Ha igazak a történetek így ebben a formában, akkor valóban büntetést érdemelnek. Azonban ha emlékeim nem csalnak, volt már pár eset, amikor gyorsan kiderült, hogy a BKV által propagált verzió nem igazán felel meg a valóságnak, szóval kezeljülk óvatosan a hírt szvsz.
Arról pl. nem szól a fáma, hogy miért "nem sikerült" kikerülnie a bliccmen hölgynek az ellenőrt? Talán csak nem elé állt/rángatta őt a kallerhölgy?
A másik sztori meg kb. annyira életszerű, mint amikor egy vasággyal 40 kilós srác bántalmazott durván 4-5 bejárati orkot. (Aztán szépen csendben kiderült, hogy az ellenőrök támadtak rá, mivel meg akart menteni pár külföldit a lehúzástól, de ennek már nem volt akkora hírértéke.)
süti beállítások módosítása