P+R parkoló épül Kerepesen. Végre megéltük azt is, hogy a Gödöllői HÉV menti önkormányzatok tesznek valamit azért, hogy ez a regionális vasútvonal vonzó legyen az autósok számára is. Amúgy a cikket eredetileg nem Kerepes honlapján láttam, hanem a BKV honlapjának a HÉV menetrend szekciójában. Miután a BKV csak egy rövid infót rittyentett oda, hogy épül egy parkoló és egy bringatároló tavasz végéig, addig az önkormányzat azért többet is elárul...

Végre rendeződik a kerepesi állomás környezete részben, és a Széphegyieknek lesz egy vonzó HÉV kapcsolatuk (a két-három óránkénti helyi buszt nem nevezném annak...). Mindemellett felújítják az állomás környékén a gyalogos infrastuktúrát is (vasúti átjárók, peronok) és ezzel a lépésel -mivel nem kis mennyiségű biciklitároló is épül- a bringázást is népszerűsítik.

Őszintén szólva remélem, hogy a hármas főút felöli oldalát is helyrepofozzák majd az állomásnak, ugyanis nem egy nagy élmény a buszmegállóhoz a zúzottkövön csetleni-botlani. A falu következő lépése lehetne Szilasligetnél a következő hasonló beruházás, bár ahoz a megállóhelyi "bekötőutat" is el kellene látni szilárd burkolattal.

Mindenesetre egyenlőre örüljünk közösen, hogy végre elindult valami, mégpedig úgy, hogy a falunak a beruházás mindössze törtrészét kell kicsengesse a lehívott pályázati összeg miatt.

Remélem ez jó példa lesz a többi környéki települési önkormányzatának is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr73878476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

még1utas 2009.01.20. 13:57:43

Jó is egy parkoló... biciklitárolóval meg még jobb... az alacsony jövedelmű helyi (és környékbeli) önjelölt kerékpár szétszerelőknek-továbbadóknak meg különösen.
Az elmúlt években több biciklivel is "támogattam" az üzletüket, a legjobb évük a 2004-es volt, akkor 3 biciklimtől is sikerült megszabadítaniuk.
A kérdésem a fejlesztéssel kapcsolatban csak ennyi: őrizni is fogják a járműveket?! Mert az átlag kerepesi ember reggel 6-7 óra körül elindul munkába (otthagyva a parkolóban a járművet), este 6-7 körül (jó esetben) hazaér, és vagy várja a gépe, vagy nem... :(

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.01.20. 14:16:05

A kerepesi pogárőrség... Legalábbis a közlemény szerint.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2009.01.20. 21:25:39

Már vagy 4 hosszabb hozzászólást írtam ide :) de végül mindet kitöröltem.... Szóval szép, szép - de ugyan miért is keveredne be 30-as útról a vasúti átjárókon át ebbe a 27 millió forintos, szem elöl rejtve lévő új parkolóba, amikor a közvetlen elérésű, bő 100 férőhely a túlsó oldalon mindig üres? akárcsak Zsófialigeten a Penny vagy a butiksor parkolója...?
süti beállítások módosítása