Repül a kő...

2008.09.04. 20:03

Úgy látszik mindíg vannak olyan gyerekek (biztos, hogy gyerekek?) akiket nem tanított meg az édesanyja, hogy nem dobálunk kővel, autót, buszt, vonatot, egyáltalán semmit!

Ma délután ugyanis ballagtam visszafelé már a vonatomon, Zsófialigeten (Cinkota felé) szálltam vissza a harmadik kocsiba. Akkor szólt az utas, hogy Szilason követ dobtak az utastérbe, és az ajtón megsérült az üvegezés. Saját szememmel konstatáltam, hogy bizony, a sínek közül származó bazaltkő, bizony az alépítmény helyett az utastérben figyel. Üvegszilánkok mindenhol, az üveg pókhálóba repedtek, és bizony néha-néha potyog az üveg az ajtóban lévő maradékból.

Egyből hívtam a diszpécsert, és közöltem vele a szomorú tényeket. Onnan kezdve nem mentem tovább. Mefgkérdeztem az utast, hogy látta -e hogy kiféle volt? "Természetesen" nem látott semmit.

Cinkotára érkezésünk után az ajtót a diszpécser lezárta, és kitett egy matricát: "Az ajtó nem működik.

Az egyetlen szerencse, hogy senki nem volt a kő útjában, vagy ajtó környékén... Belegondolni is rossz, hogy mit csinálhatott volna az utassal a bazaltkő, vagy esetleg a kirepülő üvegszilánk... Ez már nem olcsó játék hülyegyerekeknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr87648706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsa 2008.09.07. 00:08:58

Az a legrosszabb az egészben, hogy aki dobál, sokszor nem is gondol bele, hogy mi lehet a következménye. Hú, de menő dolog... egyszer hozzám is jött az egyik tizenéves ismerősöm (mint idősebbhez) dicsekedni, hogy megdobálta a vonatot. Rákérdeztem, hogy tudja-e, hogy mi történhet ilyenkor. Csak nézett nagy szemekkel. Nem ezt várta tőlem.
Mellékesen: Sajnálom a srácot de főként az öccsét (értelmes, kedves gyerek), mert apuka hol "hűsöl", hol éppen szabad lábon, anyuka meg az éppen aktuális pasijával (és az együttlét egyéb hozományaival). A gyerek meg csupa jó példát lát maga előtt. (Hugicájuk első tette általánosban az volt, hogy felfeszítette ollóval a tanári asztal fiókjának a zárját.)

Ampi · http://traktoros.blog.hu 2008.09.09. 14:06:04

Sajnos 5-10 évenként kiújul ez a jelenség a "nagy"-vasútnál is... :P

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.09.19. 22:58:55

Aki dobál, jó eséllyel maga is azon utazik. Madár a fészkébe.

mobilnet 2009.01.11. 20:22:46

Sajnos nem kell ehhez Zsófialigetig menni, elég a belvárosban maradni, és az Oktogonnál figyelni éjszaka.
Ha nem a fejem mellett fél méterrel repül be a sörösüveg a 923 becsukott ablakán két hete, akkor magam sem hiszem el. Szerencsére az meglepettségen túl senkinek sem lett semmi baja. (bocs a buszos offért)

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.01.11. 20:30:24

OFF

Nem számít offnak a témát illetően. Igen, sajnos itt élünk.

ON
süti beállítások módosítása