Kismama a fedélzeten!

2008.04.17. 11:31

Ez ugyan picit off topicnak számít, de úgy érzem, meg kell osztanom veletek ezt a történetet.

Utaztam a 92-es autóbuszon a Cinke utca és az Imre utca között. A Bökényföldi útnál felszáll egy kismama, elöl kengurú, benne a pöttöm. Amint ajtótnyitott a buszvezető, bekapcsolta a mikrofont:

"Szíveskedjenek ülőhelyet biztosítani a kismamának. Amennyiben nem tud leülni, nagyon szívesen átadom neki én is a helyem, mert már nagyon zsibbad a lábam, legalább kinyújtóztatom egy kicsit..."

A vezető figyelmességének a hatására a kismamának három ember pattant fel készségesen, hogy átadja az ülőhelyét. Jó volt látni szürke hétköznapjainkban, hogy van még olyan járművezető, aki figyel ilyesmire! :)

Szerző: Dió, a kaller

7 komment

Címkék: utas

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr74429675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evi@na 2008.04.23. 22:23:09

Egyszer egy olyan vezető volt a trolin, aki, amikor felszállt a végállomáson, jól hallhatóan köszönt és jó utat és sok türelmet :) kívánt az utazáshoz.
Útközben volt néhány aranyos beszólása is.
Annyira emlékezetes volt és tök jól esett így utazni. Színt vitt a napba ezzel a kicsi gesztussal.
Olyan sokat szídjuk a BKV-t, bosszankodunk miatta.
Ez a fickó élő példa volt arra, hogy mi, kis emberek milyen egyszerűen, milyen kis gesztusokkal jobbá tudjuk tenni egymás életét.

Fancs 2008.04.24. 21:49:26

Hát igen, szerencsére sok ilyen buszvezető van, de az a baj, h az emberek nem tudnak szemet hunyni azok felett akik pl úgy vezetnek mint az állat. Én reggelente volánnal járok, és ott a legtöbb buszvezető kedves és rendes. De persze a Bkv-nál is vannak ilyenek:)
Szóval nem mindegyik hülye. Sőt! Én ismerek egy Bkvst aki igenis sokkal jobb ember mint némelyik tömegközlekedő:)

ILLED 2008.05.24. 15:30:54

Az is tanulság ebből a posztból, hogy érdemes kérni az ülőhelyet, mert sokszor nem jut eszébe az embernek, hogy átadja.

Asse kerül semmibe ám, és a felesleges "felpattanunk, lemondanak róla, kérleljük, visszülünk" sort elkerüljük vele.

Animus 2008.05.28. 06:18:48

És perzse a kismamákon kívül, a nagymamákról se tessék elfeledkezni, és csajozós inditásnak se rossz ám mikor átadod a helyed a szebbik nem tagjainak. (Most NEM a nagymamákra gondolok)

ILLED 2008.05.28. 23:29:43

hanem a kismamákra...

ewq 2008.06.03. 08:47:15

te perverz állat
süti beállítások módosítása