Gödöllő rendszeres buli célpontja a punkoknak és más "alternatív" csoportoknak is. Egész pontosan Palotakert állomás környéke. Megjelenésük általában kirí a hétköznapokból, az emberek ingerküszöbét olykor meghaladja. Ám ők is emberek, egyik másik több emberséget is mutat olykor, mint a sokévi átlag. 

A Karácsony előtti péntek este is egy ilyen buli este volt. Már a második olyan esti vonatom volt, ahol a munkából hazaigyekvő tetemes embertömeget duzzasztották egy picit nagyobbra a szokásosnál. Felszállva a középső kocsiba találkoztam velük. Ülőhelyük nem volt, két fiú és három lány volt az egész csapat, akik a kocsi elején álldogálva vették meg menetjegyük tőlem. Az emberek egy szokásos csoportja ugrált tovább kocsiról-kocsira, de ők normálisan, tisztelettudóan vették meg kiegészítő jegyüket, nem nélkülözve a "kérem" és "köszönöm" formulákat és a köszönést sem. (Tessék tőlük tanulni!) Jegyváltás közben az egyik lánynak a sörét én fogtam meg, nem lévén három keze neki sem. A segítségem én ajánlottam fel, amivel élt is.

Kistarcsán jelentős tömeg szállt le a vonatról, így már nekik is jutott hely. Ez még nem is lenne említésre méltó. Ám az egyik utas -körülbelül negyven év körüli nő- megkérdezte, hogy mit képzelek, hogy nem szállítottam le őket.

Teljesen elképedtem, azonban úgy gondoltam, hogy vitába szállok azzal a vélekedéssel, hogy nekik a járművön nincs helyük. "Nézze asszonyom! Ők rendelkeznek érvényes menetjeggyel, nem viselkednek botrányosan, nem kiabálnak, nem zaklatják az utastársaikat, nem részegek, valamint nem piszkították be az utasteret, vagy az önök poggyászát, ruházatát." A hölgy, ahogy mondani szoktam köpni-nyelni nem tudott. Próbálkozott a kérdéssel agyonütni, hogy mégis hogy néznek ki. A válaszom erre csak annyi volt, hogy amennyiben nem bírja őket elviselni, legyen szíves átszállni egy másik kocsiba.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr214987711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kanálwarrior 2012.12.30. 21:47:38

Remélem alkoholmentes volt a sör:) Mert ugye a szabály...
Egyébként engem volt már hogy szendvics miatt akartak leszállítani. Évekig egyszer sem szólt a csávó hogy nem szabad enni, aztán egyszer csak odajön hozzám hogy elteszem vagy leszállok. Szóval ha már itt ez a remek blog, megkérdezném, enni-inni szabad vagy nem?

Sword 2012.12.30. 22:51:27

Ha az egy még fel nem bontott dobozos sör volt? :)

Adani 2012.12.30. 23:12:12

A BKV-Figyelőn volt egy poszt, hogy valakit meg is büntettek, mert melegszendviccsel (becsomagolt) szállt fel azzal, hogy evett a HÉV-en pedig nem is. Bevallom velem si megesett ,hogy Gyrossal vagy KFC-s vödörrel utaztam az Örstől egy megállót ,de ha valaki ezért meg akar volna büntetni tuti elzavarom melegebb éghajlatra mondván szállítson le Rákosfalván ha nem tetszik valami. Azt meg nem kell tudnia ,hogy amúgy se mennék tovább. :)

A Trafó járatokról amúgy nagyon sok rémtörténetet hallani, a legdurvább, amit hallottam az volt, hogy kivágtak egy ellenőrt a vonatból az ablakon keresztül, de ez 99%, hogy nem igaz.

Adani 2012.12.30. 23:14:15

Ja részegen ne utazzon témára. Ha ezt mindig betűre pontosan betartanák akkor nem lenne értelme az éjszakai buszoknak sem, azokon ritkán találni józan embert, ha a sofőrrel nem számolunk, hiszen 90%-ban buliszervízként működik

petru 2012.12.31. 03:15:38

Jol ertem en ezt? Nem szabad enni a vonaton? Bravo MO! A hulyeseg evszazadaban MO vezeto allam lesz?

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2012.12.31. 09:33:13

@kanálwarrior: @petru: Hivatalosan nem szabad étkezni járműveinken, de nem szoktam szólni, ha nem valószínű, hogy szétlocsolja, szétszórja a kaját, vagy az innivalót.

igi1 2012.12.31. 09:49:07

@Adani: gusztustalan dolog mások előtt enni.

Pláne Gyrost, fogdosod a BKV-s dolgokat, oszt azzal a kézzel tömöd magadba utána a kaját mások előtt.

Parasztoktól is parasztabbak, de még azok sem esznek mások előtt így.

Kajáról szólva, az új Volános, illetve a Volános buszokon ezért jobban szoktak szólni, erre jobban ügyelnek, mint mondjuk a MÁV vonatokon, ahol komplett nyugdíjasreggeliket vágnak le, kolbásszal, szalonnával, meg káposztával.

Végül is, kell egy kis bacilus a szervezetbe, ártani nem árthat, legalább erősíti az immunrendszert.

zajos1 2012.12.31. 10:26:36

Nem értem a sírás-rívást. mikor mi diákok voltunk, mindig a vonaton ettünk és vigyáztunk arra, hogy ne hagyjunk szemetet magunk után. Engem az háborít fel, hogy miért kell egy esteből általánosítani, engem soha nem zavartak, a másképp öltözködők, csak akkor ha hangoskodtak (ez igaz a jól öltözött hangoskodókra is!, persze itt a normálistól eltérő viselkedésre gondolok...)

Másrészt a nyugdíjasokat már békén kellene hagyni, ők már ledolgozták azt amit az itt fikázók talán soha...

Locskossy Szamanta (törölt) 2012.12.31. 10:32:41

Megjegyzem, hogy jártam Kelet Ázsia egyik kistigris államában (nyugi, nem a szigoráról ismert Szingapúrról van szó :), lementünk a metróba, ahogy vártam a szerelvényre, meg akartam húzni a vizes palackomat. Erre a helyi barátnőm rám szólt, hogy itt mi nem eszünk és nem iszunk, nem rágózunk... kérdeztem: -Miért? Válasz: -Mert így tartjuk tisztán a helyet.

Szétnéztem és láttam, hogy patika tisztaság van mindenhol. Akkor nagyon elszégyelltem magam. Komolyan enni lehetett volna a padlóról, sehol egy hajléktalan, csak normálisan öltözött, ápolt emberek.

Ja, erre a szintre is el kellene jutni, hogy nem mindenki csak a kiskapukat keresi, nem a jogait hangoztatva veri a mellét, hanem önfegyelmet gyakorol és az undorító szokásait meghagyja otthonra, és kizárólag a baráti körét és a családját szórakoztatja a különcködésével.
Meg ugye ki mit hoz otthonról...

KissGecihuszár 2012.12.31. 10:59:35

Érdekes, hogy a kommentelők közül szinte mindenki a kajás, piás vonulatot emlegeti, arról senki nem tesz említést, ami a lényeg, azaz hogy a 40-es MILF a punkság miatt hisztériázott. A punkokról tudni illik, hogy anno a '70-es évtized végén ők nem a társadalom aljából kerültek ki és ez nagyrészt ma is így van, sok intelligens, diplomás ember van közöttük, ezt jó ám tudni! Nem úgy, mint a Magyar társadalom több, mint 10%-át alkotó cigányság esetében, akik általában -esetek 90%-a- a HÉV-en is jegy és bérlet nélkül, harsányan, nota bene; botrányos stílusban utaznak, sok esetben belekötve a többi utasba is. Nomost, akkor én azt kérdezném tisztelettel, hogy ezeket a selejteket miért tűri meg az utazóközönség, a kaller, illetve a BKV-s biztonsági őr? Rájuk miért nem vagyunk annyira finnyásak, mint a punkokra, leszbikre, homikra, ill egyéb szubkultúrák képviselőire? A politikusokat azért nem említettem, mert ők gyakorlatilag nem utaznak közösségi közlekedéssel, na még csak az kéne, hogy ők vegyüljenek az őket megválasztó "pronyó pornéppel"...

KissGecihuszár 2012.12.31. 11:08:15

Ja és még egy adalék; én, mint 41 éves, kérek elnézést -többek közt a punk társaság tagjaitól-, hogy az én generációm is tele van az ilyen kretén, frusztrációtól lezsibbasztott, vaginális erekción tán soha át nem esett, a multinál és otthon is konstans fikázás alatt álló, többedik kudarcos kapcsolatot maga mögött tudó, iskolai problémákkal megáldott pulyákat nevelő, nagyobbrészt full lepukkant (L: Lakatos Márk műsorában szereplő 30-40 közti nők) "MILF"-ekkel.

egy maréknyi dollár 2012.12.31. 11:10:51

Megható kis karácsonyi történet;kell is ilyen ebben a zord világban.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2012.12.31. 11:19:31

dumdidum42 kommentjét tartalom nélküli káromkodása miatt kimoderáltam.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.12.31. 11:51:36

Szép és jó csak semmi köze se a toleranciához és az országhoz(mert ugye mire is utal a frappáns cím...-remélem azért sokat nem gondolkodott rajt a szerző-)

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2012.12.31. 12:07:35

@Mojzes Pál: A Tolerancia Földjén című zeneszámra utal a cím.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.12.31. 12:12:34

@Dió, a kaller: Persze, és nincs semmi áthallása, én kérek elnézést.

Adani 2012.12.31. 13:44:59

@igi1:

Szó se volt evésről, csak viszem haza a kaját. Megveszem az Örsnél, szatyorban, becsomagolva felszállok vele és elviszem egy megállóval odébb, hogy otthon megehessem. A KFC-ben pl. egy vödörben adják oda a kaját, miért ne vihetném a vonaton haza?

Traktoros 2013.01.11. 10:30:39

Egy sajtos szendvicsért nyilván én se szólnék...

De azért a pizza/gyros/grillcsirke/óriás chilisbabos duplasajtos hamburger nem ez a kategória. Azokkal rendesen össze lehet baszni az utasteret, és össze is basszák vele. A múltkor beleültem egy alattomos ketchup-foltba. Kurvára nem örültem neki.

Na pont ezért nem szabad kajálni a héven, ez nem étkezőkocsi. Azt a maximum fél-egy órás menetidőt még egy kisgyerek is kibírja étlen-szomjan.

Traktoros 2013.01.11. 10:31:31

Arról nem is beszélve, ha mondjuk egy vészfékezés miatt a veled szemben ülő ölében landol, ne lepődj meg azon, ha esetleg fel is pofoz.

Traktoros 2013.01.11. 10:32:38

Amiket leírtam persze érvényesek villamosra, buszra, trolira és metróra is.
süti beállítások módosítása