"Pofátlan BKV"

2011.02.24. 10:59

 A HÉV autóbuszos pótlása nem kicsit emberpróbáló feladat, ha az ember tudatlan okoskodókkal van körülvéve. Vasárnap szállt fel Szilasligeten egy utas a Wesselényi utcai megállóhelynél és kelletlenül fizette ki a jegyét, mondván, hogy milyen pofátlanság, hogy a busz jár a vonatok helyett, és még ezen is jegyet kell venni. 

Közöltem vele, hogy a buszokon a HÉV díjszabás érvényes és irdatlan pofátlannak tartom azt az utast, aki azok után pampog, hogy a HÉV-pótló busz közelebb áll meg a házához, mint a vonat, sőt a jegyet sem akarja szó nélkül kifizetni. Holott a H2 olcsóbb, mint a kerepesi helyi járat. Ezek után a hölgy megvette a jegyét Kerepesig. Majd amikor felszálltam a vonatra Kerepesen és Zsófialigetig akarta kérni a jegyét, közöltem, hogy a jegye, amit a buszon vett, Kistarcsa kórházig érvényes.

Csak annyit mondott, hogy nem hitte volna. Mást várt. Új jegyet, újabb 155 forintért. Közöltem vele, hogy a buszon váltott jegye pont annyit ér, mintha a vonaton vette volna meg. Na igen, csak a busz közelebb áll meg hozzá. Mi kérünk elnézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr772687044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2011.02.24. 12:04:11

De ez már patchelt droid volt, mert elolvasta a tájékoztatást,h nem fog vonat járni és meg is értette. Tavaly nyáron volt egy időszak mikor a 4/6 helyett pótlóbuszok jártak. Tele volt a net azzal,h a sok hülye várja a villamost. Egyszer munka után elmásztam arra és megnéztem, mert annyira hihetetlen volt. És tényleg. ott állnak a droidok a peronon, előtte utána feldúrva minden, munkagépek dolgoznak az úton (amik azért elég nagyok, h szemüveg nélkül és észrevehetőek legyenek), már hetekkel előbb ment a Combinon a szöveg, h majd pótlóbuszok lesznek, ki is volt írva hatalmas kan betűkkel, h mi a helyzet, meg volt jelölve gyengébbek kedvéért több helyen is nyilakkal ,h látod hülye úr, oda kell menned. És mégis. Közben persze mentek mindkét irányba a pótló buszok ,de nem ők várták a villamost, ki tudja meddig.
süti beállítások módosítása