Rendszeresen érik vádak a BKV dolgozókat, mert a csöveseket nem teszik le. Na erre tegnap rávétóztunk. Gödöllő, Szabadság téren ültünk, mint a verebek a dróton a végállomás felé, dolgavégezten egy kolléga, egy biztonsági őr és jómagam (mivel két kalauzos vonat volt). Ekkor szállt fel egy érezhetően büdös (nincs rá jobb szó) "utas". Az ajtók bezáródtak, majd miután visszacsengettem a vonatot, ismét kinyílt. A másik kolléga és a biztonsági őr letessékelték az utast szerelvényről.

Miután elindultunk végállomás felé a kollegina így nyilatkozott: "Sajnálom őket, de igazán. Még ha nem hiszed el, akkor is. De a húgyszagú ruhájában leül az ülésre, ahová más is le szeretne. Ezért már kaptam utas panaszt, mert nem raktam le a hajléktalant. Tudom, neki sokat számítana az az öt perc, amíg melege van, de egyszerűen így nem lehet utazni. Ez egy zárt tér, és nem csak az utazási feltételeknek, az emberi normáknak sem felel meg."

Igaza van. Nem csak a viteldíjról szól itt a történet. Mert ha még lett is volna miből kifizetnie a jegyet, az utazás feltételeinek nem felelt meg. Sajnos ez tény kérdés.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr12648908

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - TÖLTÖTT KÁPOSZTA HIDEGEN 2011.02.16. 09:08:07

HAGYMALEVELEKKedves Öcsémuram,régolta nem írtam Kednek, de hozzánk ugyan bejött a Tél, amivel még megvalánk, hanem itt is maradott, s volt véle annyi bajunk, hogy Kánikulában sincs több. Ha kinéztünk, tündérvilágot látánk: a köd puha takarója bebugyolá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2011.02.09. 12:39:28

A BKV járművei nem csöves melegedők. Ha akarna mehetne hajléktalan szállóra, csak hát nem mennek, mert ott nem lehet piálni és még tisztálkodni is kell.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2011.02.09. 19:38:03

Egyszer a 4-es villamoson próbáltam meg ezt egy ellenőrnek megmagyarázni, de nem sikerült. Felszálltam, ott ült egy csövi, és épp akkor jött arra az ellenőr is a villamos másik végéből. Megkérdezte, hogy hány éves, 49 volt, de az utcán élés miatt tényleg sokkal többnek nézett ki, lényeg, hogy lerakta. Utána kérte az én bérletemet is, miközben mutattam, megkérdeztem, hogy az utazási feltételekkel mennyire van tisztában, merthogy a húgyszag elég erősen kizáró tényező. A hölgy csak azt hajtogatta, hogy de ha elmúlt 65 akkor nem rakhatja le, mert akkor utazhat. De büdös. De bérlet nélkül. De mondom húgyszagú. De ha elmúlt 65. Jó, hagyjuk. :)

kacsa. 2011.02.09. 23:31:47

Legalább megköszönte a többi utas, hogy letette?
Mindjárt jönnek a jogvédők. Nekik üzenném, hogy még a legmegveszekedettebb liberalizmusban is az egyén joga csak addig terjed, amíg azzal nem korlátozza másokét.

Adani 2011.02.10. 08:55:19

@kacsa.:

Igaz, de ez csak a liberális városnak nevezett Nagyfaluban gond, vidéken eleve fel se száll csöves büdösen meg koszosan ha pedig mégis akkor perceken belül rúgják le a buszról, és a varjú se károg utána. Csak a liberális Bp-n vannak olyanok, akik ha ahogy kell levágják akkor nekiesnek ,h miért bántja szegényt. Erre pedig kuss van, nem? mellett az a legjobb válasz,h vigye haza és szagolgassa ha ennyire szívén viseli a sorsát.

kacsa. 2011.02.10. 21:35:43

@Adani: "liberális városnak nevezett Nagyfaluban"
Rátapintottál a lényegre: csak nevezett, de nem az. Sokan ugyanis keverik a szabadságot a szabadossággal. Amikor védelmükbe vesznek egy - a normákat be nem tartó - embert, az már szerintem nem nevezhető liberalizmusnak.

Adani 2011.02.11. 08:30:22

@kacsa.:

Demszkáj 20 éves ámokfutásának az eredménye ez.

Azóta szerencsére mind Demszkáj mind pedig a pártja a múlté lett, csak hát 20 éves rombolást nem lehet helyrehozni egyik pillanatról a másikra. De már pedzegetik, h ki fogják tiltani a csöveseket meg a koldusokat az aluljárókból vannak már rá tervek kérdés mikor és hogyan fogják ezt megoldani ha egyáltalán. Hiszen pl. az Őrsön már ma is van térfigyelő az aluljáróban, de ennek ellenére zavartalanul árulnak mindent kéccázé', a "vak" ember zavartalanul playbackel a szintin, és még lehetne sorolni az itteni állandó bútordarabot.
süti beállítások módosítása