Meddig jön?

2010.05.10. 23:22

...ezt a kérdést általában én szoktam feltenni az utasnak. Főleg, ha Pesten belülről kifelé utazik. Pontosabban akkor ez a kérdés a "Meddig utazik?", "Átlépi a Város határát?", "Vagy az elhagyja Budapestet a vonattal?" kérdés formájában szokott hangzani. Most viszont az utas kérdezte.

Történt ugyanis, hogy a mai utolsó kanyaromban találkoztam vele Cinkota alsó és Árpádföld között. Meg akarta venni a kiegészítő jegyet és nem akart sunnyogni, azonban nem volt nála készpénz. Viszont mondta, hogyha kimegyek a végállomásig (Csömör), akkor ott kifizeti, mert már várják kocsival.

A megdöbbentő az volt, amikor Csömörön tényleg odajött a 155 forinttal és kifizette a kiegészítő jegyet. Jó lenne, ha ez a mentalitás sokakban meglenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr631991326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.05.11. 09:10:19

Érdekes az már biztos, de azt ég mindig nem értem, hogy miért nem lehet kiterjeszteni a határt Csömörig? Az az egy állomás már olyan mindegy lenne és mindenkinek könnyebb volna utasoknak kalleroknak. A másik részén a vonalnak meg tudták oldani Kistarcsa kórházig elmehet az ember rossz nyelvek szerint az Auchan bulizta ki, ő nagy hal meg tudta tenni. Nem tudom mi az igazság, de pl. Cinkotáig is érdemes volna kitolni a túlsó oldalon a dolgot, elvégre aki Cinkotán szállna le és van 20 km-es HÉV bérlete azért az alig 1 km-ért nem fog lyukasztani vonaljegyet. Gyalog is max. 10 perc.

Vyca 2010.05.11. 13:56:38

Vannak pozitív példák is.

Rencsibaba 2010.05.11. 19:08:47

@Adani: Aki Cinkotán száll le-fel annak pesti bérlet kell, tehát attól még nem mehet Csömörre. Ha meg Csömörről jár Gödöllőre, akkor pesti bérlet, és 20 km-es kiegészítő. Nem kell külön megvenni még az 5 km-eset, mert Csömör-Gödöllő viszonylatban lesz neki a bérlet. És a kieg.jegyeknél is így működik. Amúgy a Kistarcsa kórházas dolgot pedig meg kellene szüntetni a sok visszaélés miatt... (szerintem)

Adani 2010.05.11. 20:26:50

@Rencsibaba:

Szerintem meg nem kéne. Viszont be lehetne vezetni egy teljes vonalró jó HÉV bérletet is. Aki pl. Gödöllőről meg Cinkotára annak most meg kéne vennie +10 ezer ft-ért a pesti bérletet is pedig alig használja ki. Miért ne lehetne kicsit drágábban mint a 20 km-es HÉV bérlet mondjuk egy 25-ös amivel elmehetne akár az Őrsig is?

A csömöri egy megállós kieg dolog meg tényleg bohóckodás semmi értelme nincs.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2010.05.12. 12:56:29

@Adani: Létesítsünk megállót a Hunyadi úti átjáróhoz! Akkor már két megálló. Ja, hogy lassabb a HÉV így?
De cserébe ki van szolgálva egy ipari körzet és a közeli lakónegyed is.

Volt, hogy ott volt a HÉV végállomása (amikor a kamion hidat szállított a Szabadság úton). A peron állapota ugyan rossz, de nem menthetetlen.

Adani 2010.05.12. 15:55:17

@Dió, a kaller:

Csömör felé van ez az átjáró vagy Gödöllő felé?

Mindkét vonalat bejártam, de elveszett megálló nyomát nem láttam. Mennem kéne megint ezek szerint. A Gödöllői vonalon pl. volt ,h legyalogoltam a Mogyoród-Szilasliget távot is, h megnézzem a hungaroringi megállót.
Zsófialiget-Kistarcsa kórház, ill. Ilonatelep-Cinkota távot is legyalogoltam már párszor, sőt egyszer Kistarcsa-Cinkota gyalogtúra is volt.

Gödöllő belterületén megugye többször is, ahogy Bp belterületén is.

Rencsibaba 2010.05.12. 16:52:48

@Adani: Ha hülyeség, ha nem Cinkota közigazgatásilag már Pest, ezért pesti bérletes, Csömör pedig Pest megye... És ez minden vonalon így van. Örülhetnek az emberek, hogy a kórházig utazgathatnak, meg "bliccelhetnek" onnan, hogy ő ott szállt fel, mikor a kaller egyedül száll fel, és ő meg Gödöllőről jön... Néha pofátlanság, ami folyik, de ebbe nem megyek bele... :)

Adani 2010.05.12. 21:38:06

@Rencsibaba:

Ez is igaz, ahogyan pl. Kerepesen vagy Szilason is sűrűn látom ,h mindig a hátsó kocsikba szállnak tudván, h a kallerek onnan indulnak és már tuti nem ott vannak.

Az is borítékolható, h sokan bliccelnek a belső szakaszon Cinkota-Őrs között, egyrészt sok megállóban eleve nem lehet jegyet venni másrészt meg ritkán van ellenőrzés. A külső szakaszon is biztosan sokan vannak úgy vele, h ha találkozik a kalauzzal vesz őle ha nem akkor megúszta. De hát előre ha akarna se tudna szinte sehol venni jegyet, mert nincs pénztár. Gödöllőn van a Szabitéren meg néha a végállomáson, asszem Kistarcsán van még időszakos pénztár amúgy meg sehol. A csömörin se láttam pénztártúltengést talán Csömörön volt, máshol tuti nem.

Nekem bérletem van nem vagyok képben a pénztárakról, a bérletet meg a munkahelyemen kapom.

Rencsibaba 2010.05.13. 17:41:55

@Adani: Én a szándékos bliccelőkre gondoltam :) Nem az a baj, ha nincs jegye, mert tényleg nincsenek pénztárak, de azért pofátlanul átszálldogálni, szaladgálni és letagadni, hogy Gl-ről jön, mikor csak kórháznál éred el, és tudod, hogy a végállomástól jön... és felmutatja a pestijét... pfff.... főleg, hogy még sokan azt sem tudják, hogy hogy érvényes onnan... Dehát ez van :)

Adani 2010.05.13. 20:17:28

@Rencsibaba:

Hajjaj az átszállogatók, mindig röhögök mikor látom ,h szállnak át alig feltűnően. Legalább lenne annyi esze, h alapból a szerelvény végére száll és akkor jó eséllyel csak ott éri utol a kaller.

Rencsibaba 2010.05.14. 17:39:19

@Adani: És ha a végéről indul a kaller? :D Ezeket nem tudod kiszámolni, hogy ki honnan indul :)

Adani 2010.05.15. 11:56:45

@Rencsibaba:

Gödöllőn mindig az utolsó kocsiból indul, ha kocsis akkor ő meneszti onnan a vonatot.

De ha biztos akarsz lenni akkor középre szállsz, Gödöllőn belül nem sokan szeretnek fizetni a HÉV-ért, ha középre száll akkor 100%-os biztonság, megaztán a kallerek se nagyon tudnak mit kezdeni ha közli, h a következőnél leszállok.

Rencsibaba 2010.05.15. 15:06:33

@Adani: Na nem mondod?! :D Különben nem meneszti a vonatot, hanem indítás jelzést ad! :) De gondolom akkor a többi helyet is tudod, ahol a kallernek ilyen kötelezettségei vannak :)
süti beállítások módosítása