Tisztelt Index.hu!

Szeretnék helyreigazítási kérelemmel élni önök felé a "Sztrájkol a BKV" című cikkükben "Dolgozó ellenőrt láttak a gödöllői HÉV-en" című bejegyzésükkel kapcsolatban. Szeretném felhívni szíves figyelmüket, hogy a Helyi Érdekű Vasútvonalakon (HÉV) a csepeli vonal kivételével nem dolgoznak jegyellenőrök, csak jegyvizsgálók, illetve fővizsgálók. Épp úgy, mint minden más vasútvonalon. Beosztásunk és szolgálataink szorosan a vonatokhoz kötnek minket (vonatszám, fel- és leszállás helye szerint), épp úgy, mint pl. a MÁV-Start jegyvizsgálói sem ad-hoc dolgoznak bármelyik vonaton.
 
Mint HÉV-es dolgozó (aki igen, a nem sztrájkoló Gödöllői HÉV-vonal munkatársa), kérem a cikk pontosítását.
 
Mellesleg jegyzem meg, hogy például karszallagunk sincs, ezért nem értem, hogyan is téveszthetnek össze engem, vagy bármelyik kalauz kollégámat a jegyellenőrökkel.
 
Üdvözlettel:
 
Dió, a Gödöllői HÉV jegyvizsgálója.

(Egy gépelési és stilisztikai hibát utólag javítottam az eredeti levélhez képest...)

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr251677619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

markog 2010.01.16. 20:28:04

Hát sok reményt szerintem ne fűzz a helyesbítéshez. Még ha jogos is. Index... De azért egy próbát megér :)

kacsa. 2010.01.16. 22:20:48

Az indexeseket az ilyen apróságok, mint pl. jegyellenőr-jegyvizsgáló, faj-fajta összekeverése (több nem jut hirtelen eszembe) látszólag nem szokta érdekelni. Ugyanúgy, ahogy a "mezei", HÉV-en nem utazó utast sem, hogy az illető bizt. őr, jegyellenőr, vagy jegyvizsgáló.
Azért hajrá!

Chris von Bone 2010.01.17. 00:38:56

Nem baj, mi jót röhögtünk rajt! :D

u.i.: Ha az embereknek esze lene, akkor nem itt tartanánk!

Adani 2010.01.17. 10:07:51

Az újságírók sokszor lusták utánanézni a dolgoknak és írnak hülyeségeket. Pláne ha vasútról van szó. Így lesz 500-as km kő meg BZM motorvonat stb. Sőt azt is minden újság lehozta még régebben, h vége a vizsgálatnak és a vonatvezető a bűnös a monorierdei balesetben. Le is hozta mindenki még a két MÁV-os blog is. A mezei újságírónak meg fingja sincs, h a vonatvezető és a mozdonyvezető között mi a különbség.

Vaandor 2010.01.17. 16:54:09

Jelzem, kijavították. Még csak nem is sunyítva, hanem a hibájukat áthúzva melléírták, hogy kalauz.

Lehet, hogy épp Dió került lencsevégre? :-)

Chris von Bone 2010.01.17. 17:19:28

@Vaandor: Szerinted mért háborodott fel ennyire? :D

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2010.01.20. 16:03:41

@Vaandor: Bocsi a késői reakcióért, de köszönöm a tájékoztatást.
süti beállítások módosítása