Sztrájk

2010.01.12. 10:45

Tegnap a sztrájk előszeleként szinte minden utas a sztrájk részleteiről kérdezgetett, ebből kifolyólag (mivel senki nem tudott semmit) már kínomban a kalauztáskámon virított a második kanyar után egy felirat: "NEM TUDOM, HOGY HOLNAP KI SZTRÁJKOL!"

Mondjuk már tegnap biztos volt egy információ: Kerepesen az éjszakás forgalmi szolgálattevő a tagja csak a sztrájkot hírdető FHSZ (Független HÉV Szakszervezet) nevű érdekvédelmi tömörülésnek, ami ugyan először aláírta a munkáltató Kollektív szerződésre vonatkozó javaslatát, majd amikor a többi Független Szakszervezet sztrájkot hírdetett, akkor csatlakoztak a sztrájkfelhíváshoz. Mivel ez volt biztos, így az utasaimnak annyit mondtam, hogy reggel hat után biztosan a normális hétköznapi menetrend szerint közlekedünk.

Ahogy a sztrájk jelenleg áll: A metró vonalakon a forgalom normális, a gödöllői és a csepeli HÉV-en a forgalom a rendes hétköznapi menetrend szerent bonyolódik. A ráckevei HÉV-en a hétvégi menetrend szerint járnak a vonatok, ám a járművezetők munkaközi szünete Dunaharaszti külső állomáson nem biztosított, mivel nincs aki leváltsa őket...

Az Index információi szerint a szokásosnál jóval ritkábban közlekedik az 1-es, a 2-es, a 3-as, a 6-os és a 28-as villamos.

A BKV autóbuszai gyakorlatilag nem közlekednek, csak az alvállalkozók által üzemeltetett vonalak, illetve a közlekedési társaság kölcsön járműveket és buszvezetőket kért a Volán társaságoktól.

A Volán járatai ezen felül megállnak az összes útvonalukon érintett BKV megállóhelyen is, a MÁV-Start pedig mentesítő vonatokat indított a Nyugati pályaudvar és Óbuda, valamint a Keleti pályaudvar és Kelenföldön között is.

Az Index ezen kívül egy darab autóbuszt forgalomba állított, útvonala ötletszerű. (A busz egyik utasának állítása szerint közfeliáltással befolyásolható a járműszemélyzet által improvizált útvonal.)

Az eredetileg tervezett operatív intézkedések listája itt található meg: http://www.bkv.hu/sztrajk2010/001.html 

Mivel a sztrájk határozatlan idejű, így a helyreállás időpontja bizonytalan. ÉN PEDIG MEGYEK DOLGOZNI. (HDSZ tag vagyok, a mi szakszervezteünk nem hirdetett sztrájkot.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr771665906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vyca 2010.01.12. 22:01:31

És a táskán elhelyezett felirat kellő visszatartó erő volt, hogy nem kérdezgessenek tovább? Mert engem nem hatott volna meg... :D
süti beállítások módosítása