Hamis bérletszelvény

2010.01.12. 10:49

A hétvégén az egyik utasomtól hamis bérletszelvényt koboztam. Az értékszelvény szkennelt, és nyomtatott volt, mivel egy régebbi bérletszelvény fémszála is rá volt ragasztva az értékszelvényre, így megtévesztésig hasonlított az igazira. Mivel az utas állítása szerint egy viszonteladónál kapta a bérletet, így szeretném megkérni utasainkat, hogy a saját érdekükben bérletszelvényeiket átvételkor fordítsák a fény felé, és győződjenek meg róla, hogy a bérletszelvényben szerepel-e a társaság logója, valamint az érvényességi mező nem vastagabb az átlagosnál!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr101665918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vyca 2010.01.12. 22:06:27

Viszonteladó.. Elhitted? Mármint valóban ártatlannak tűnt? Mert ezt nehéz elhinni, hogy Te észreveszed, ő meg nem..

Vagy egyszerűbb megoldás a bérletet nem viszonteladónál, hanem BKV jegypénztárban megvásárolni.

Adani 2010.01.13. 12:43:22

Miért ne többször volt már a BKV Figyelőn is téma, h a kutyaól pénztárakban hamis bérletet adnak el, de megesett, h BKV jegypénztárban is hamis bérletet adtak el. Ráadásul a posztból azt veszem ki ,h profi volt a hamisítvány, elég nehéz kiszúrni.

Dió többször is írt már ilyen posztokat, h rajta kívül senki sem szúrta ki, de az titok ,h mi az a módszer, amivel neki sikerül.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2010.01.13. 20:12:40

@Adani: Több lehetőség van. Első: Megérzés... Valami itt más, mint máskor... Amikor az ember még nem biztos a dolgában... Ekkor veszem elő az UV lámpát.

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.01.18. 13:07:10

Anyumnak is szóltam, amikor ideadta a régi bérleteit, és láttam, hogy van viszonteladós közöttük... Nem értette először, tényleg hamis bérleteket is adnak el?!
Tuti, hogy volt ilyen, ugyanis a BKV hipp-hopp megváltoztatta a bérlet kinézetét...

Amúgy a Best of megoldás a MÁV pénztárban megvenni, mert ott a normál MÁV jegy hőpapírjára nyomtatják rá, az 10000% hogy nem hamis...
Persze nincs mindenkinek elérhető közelségben MÁV pénztár, de akinek van, annak megoldást jelent. Nomeg a kártyás fizetés lehetősége is...

Adani 2010.01.18. 13:20:11

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző:

Azaz, a munkahelyen is így adják a vonattal bejáróknak a MÁV bérletet. Úgy néz ki mint egy mezei vonatjegy. BKV bérletet is adnak így el aztán néhány IQ light BKV ellenér rendszeresen beleköt.
süti beállítások módosítása