Vonalváltás

2009.08.05. 18:57

Kedves utasaim, Drága kollégáim!

Vegyes érzelmekkel közlöm a hírt, miszerint szakítottam a Gödöllői HÉV-vel egyenlőre. De a zöld vasutat és a tanfolyamot nem hagyom ott. Ugyanis az önálló szolgálatra való felkészülésemet egy másik vonalon fogom megkezdeni a tanfolyam majdani elvégzése után. Ez a vonal pedig a leghosszabb, legsíkabb, a Dunát körülölelő vonal. A Ráckevei HÉV.

Nagyon szépen köszönöm a Gödöllői HÉV-nél minden kollégának az eddigi segítséget és bíztatást. A rengeteg közös élményt, a baráti sörözéseket és olykor a megértő, bíztató szavakat. A közös összeröffenéseket természetesen továbbra sem hagyjuk el, de fehér zsebkedőmet lengetem felétek, mint kollégáim felé. Nagyon jó csapat voltunk, imádtam veletek dolgozni, de a sors másfelé repít.

Ezekben a sorokban szeretnék elköszönni a Gödöllői HÉV utasaitól is. Jegyvizsgálóként anno rengeteg barátság köttetett a törzsutasok köréből. Ilyen például Cuccu, az utas is, aki blogunk szerkesztője (bár mostanában kicsit inaktív). Soha nem fogom elfelejteni közös emlékeinket.

Szeretném viszont üdvözölni a Ráckevei vonal munkatársait, mint újdonsült kollégáimat. Remélem itt is egy jó hangulatú csapatba kerültem, ahol egymást segítjük legjobb tudásunk szerint. Kollégámként üdvözlöm immár Ádámot, a kallert is, akivel ezzel lehetővé válik majd, hogy egyes posztokat kétféle szemszögből írjunk le.

Végezetül szeretném leírni, hogy én hogy is láttam a HÉV-et Gödöllőről. Ez egy ősszel kelt naplóidézet, szeretnék a személyes hang miatt elnézést kérni előre is.

Nem akarom itthagyni a HÉV-et. Nagyon hiányozna a rengeteg marháskodás, a tengernyi hülyülés. Az együtt szívás, együtt nevetés. Egy csapat része vagyok, ahol együtt, összefogva bonyolítunk le napi sok száz kilométert, kiszolgáltatva a pályának, a technikának, az emberi tényezőnek. De csak együtt vagyunk képesek minden nap létrehozni a csodát. A pontos vonatokat, a korrekt kiszolgálást.

Gyakran fújunk egymásra az apró botlásainkért, de a Vasút nem állhat meg. Emberi hiba vagy utálkozás miatt semmiképp. Barát és ellenfél dolgozik együtt nap, mint nap; hogy létrehozza ugyanazt a csodát, sohasem ugyanúgy: a HÉV forgalmát.

Szárnyaskerék-lovagrend, előre!

(Kerepes, 2008. október 13.)

Ezekben az időkben nézett ki úgy, hogy a HÉV-et ott kell hagynom családi okok miatt. Most is csak vonalat készülök váltani, bár ez is hatalmas fordulat lesz. Egyet viszont megígérhetek. Gödöllő, még valamikor visszatérek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr421291109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2009.08.07. 11:59:18

Egy olyan atomhosszú vonalon, mint a kevei, lesz hova zakatolni, csak vigyázz, nehogy megszokásból a bal vágányon indulj el. :D

Sok sikert és várunk vissza!

a gödöllői HÉV törzsutasa ;)

Ui.: A kép is arra készült? Ha tippelni kéne, a soroksári duna-híd, ezesetben nem is tudtam, hogy egyvágányos. (Ha baloldalt egy teherautó lapul, akkor nem nyertem.:D) El kéne már kirándulni arra, milyen rég tervezem már... :)

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.08.07. 12:34:02

@DON GATTO:
Nagyon köszönöm. Amúgy arra megyek, amerre a sínek visznek... :)

Igen, Dunaharaszti külső és Dunahíd között van, mind az egy vágányával. Előtte és utána is két vágányú a vonal (Tökölig). A hídon csak a HÉV és a gyalogosforgalom zajlik.

(A kép természetesen saját... :P)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2009.08.07. 20:25:18

Kár, hogy elmész. Azt hittem, leszel majd néha a "sofőröm".
Nagyon sok sikert és szerencsét kívánok Ráckevéhez.
Üdvözlettel: egy tanítási időben törzsutas =)

VakondM 2009.08.11. 13:21:16

@Kiddy:
Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy saját sofőrje van a HÉVen. :P

@Dió, a motorász-tanonc:
Hogy is mondják? Élj úgy, hogy ne vegyék észre ha ott vagy, de ha elmész hiányozz? Sok szerencsét a zöld világ más részén! ;)
süti beállítások módosítása