A villamos sem aluszik

2009.07.31. 11:25

A nyári uborkaszezonban két villamosos hírrel szeretném megtörni a csendet.

A Várkert rakparton mától újraindul a villamosforgalom. A 19-es és a 41-es villamosok újra az eredeti (2007. augusztus 20-a előtti) forgalmi rend szerint közlekednek. Tehát a 19-es villamosok a Batthyány tér (M+H) és a Kelenföldi pályaudvar, a 41-es szerelvényei pedig a Batthyány tér (M+H) és a Kamaraerdei Ifjúsági park között szállítják az utasokat. A Lánchíd és az Ybl Miklós téri megállók megszűntek az átépítés során. A helyüket a Clark Ádám tér nevű megálló veszi át, amely a Lánchíd déli oldalánál került felépítésre.

Természetesen ezzel egyidőben a 19-41V jelzésű villamospótló autóbusz megszűnik.

Holnaptól (vagyis augusztus elsejétől) azonban a 4-es és a 6-os villamosok vonalán pályafelújítást végeznek. Ezért a villamosok helyett a Blaha Lujza tér (M) és a Moszkva tér (M) között 4-6V jelzéssel villamospótló autóbuszok járnak. A középperonos megállókban (Oktogon (M), Margitsziget, Mechwart liget) az elenirányú villamosmegállóban állnak meg a buszok. Augusztus hetedike után a villamosok az Oktogon (M) és a Nyugati pályaudvar (M) megállóhelyeken a 906-os éjszakai járat megállójában állnak meg. A két végállomáson, iletve a Jászai Mari téren a vilamospótlók nem a villamos megállójában állnak meg! A forgalom várhatólag augusztus 20-án indul újra.

A 2-es villamos vonalán a Balassi Bálint utcában vágánykarbantartást végeznek augusztus első három hétvégéjén (1-2, 8-9 és 15-16), ezért a villamosok helyett a Jászai Mari tér és a Boráros tér (H) között a meghosszabbított útvonalon közlekedő 2V jelzésű villamospótló járat közlekedik. A villamosforgalom a Czucor utca és a Vágóhíd (H) között azonban zavartalan.

A 24-es villamos vonalán augusztus 3-án üzemkezdettől várhatóan augusztus 19-én üzemzárásig a villamosok forgalma részlegesen megindul. A villamosok ismét közlekednek majd a Vágóhíd (H) és a Nagyvárad tér (M) között, azonban a Nagyvárad tér (M) és Keleti pályaudvar (Festetics György utca) (M) között továbbra is a 24V jelű villamospótló buszok szállítják az utasokat. Augusztus 20-ától a 24-es villamos ismét a teljes vonalán jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr91279308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása