Kalauzverés

2009.05.26. 20:51

Újra BKV-alkalmazottat vertek meg, ezúttal egy kalauznőt a ráckevei HÉV-en. A támadás hétfőn este történt. (05.25.)
A Dunaharasztinál álló szerelvényen egy Szigetszentmiklósra tartó férfitól és nőtől - akikkel egy gyerek is volt - kérte a jegyeket, bérleteket. Az utasoknak volt is bérletük, de a kiegészítő jegyet, ami a városhatáron kívül kell, nem akarták megvenni. Agresszívan léptek fel, kiabáltak, ezért a kalauznő otthagyta őket.

A nő azonban utánament és ütni kezdte. A jegyvizsgáló a nála lévő, már beszedett pénzt védte, így védtelen maradt az arca, oda kapta az ütéseket. Az egyik szeme bedagadt, a másik véraláfutásos lett. A dunaharaszti HÉV-diszpécser értesítette a rendőröket, akik időben kiértek és elfogták a támadót. Az elsődleges adatok alapján a jegyvizsgáló könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: Független Hírügynökség

A részleteket pontosan nem tudom, de értesüléseim szerint az eset Dunaharaszti felső megállóhelyen történt, és mire a vonat Dunaharaszti külső állomásra ért a rendőrök már várták a tettes(eke)t. A beérkezett vonat nem közlekedett tovább, Ráckeve felé másik vágányon álló szerelvénybe kellett átszállni, így még egy kis "fogócskára" is volt lehetőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr681145569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Riii 2009.05.27. 11:45:09

Komolyan, szánalmasak az ilyen emberek...:S

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.05.28. 06:19:02

Őszintén szólva csodálkozom, hogy a rendőrség elkapta az elkövetőket...

Adam a kaller 2009.05.28. 17:57:03

Pontosítok pár dolgot a kollégáim beszámolója alapján. Mint mondtam Dunaharaszti felsőn történt az eset, és a vonaton volt egy BKV alkalmazott aki értesítette a rendőröket. (Állítólagosan volt egy utas is aki Dunaharaszti felsőtől Dunaharaszti külsőig nyomkodta az indításjelzőt, mindhiába) Beérkezvén külső állomásra, a rendőrök 2 percen belül kiérkeztek. Az elkövető(k) megpróbáltak meglépni előlük (aki ismeri a helyet az tudja) a Duna part irányába, sikertelenül. (Aki nem ismerné: kevei.fw.hu/uhpanorama.jpg , a piros és a fehér autó között rész)

kacsa. 2009.05.28. 21:18:56

@Dió, a motorász-tanonc: Nem akartam mondani, de meglepődtem a rendőrök gyorsaságán, csak az, hogy elkapták az illetőt még nem jelenti azt, hogy 3 nap múlva nem lesz újra szabad.:( De ezért nem feltétlenül a rendőrök a hibásak.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.05.29. 06:43:07

@kacsa.: Igen tudjuk, hogy ebben az országban mindig azt védik a jogok és törvények, akiket nem kellene. Ezért hívom ezt nem jogalkotásnak, ami ebben az országban megy, hanem jogHÉZAG alkotásnak... :(

Ettől függetlenül a rendőrségnek külön dicséret a mostani gyorsaságért.

Riii 2009.05.29. 07:31:16

Valószínűleg azért volt ilyen gyors a rendőrség, mert ott vannak 1 köpésre... Ha belegondolok, az ember már ki sem mozdulhat otthonról, mert mindig retteghet, hogy éppen kiveri össze, főleg a Ráckevei vonalon... Komolyan, minden kaller mellé kéne min 1 biztonsági őr,vagy önvédelmi kiképzés....

hevgabi 2009.05.29. 10:17:50

Engem mélységesen felháborít az, hogy az utasok egyszerűen végignézték az egészet. Az összes férfi aki a kocsiban volt süllyedjen el a föld legmélyére. Hogy képes egy férfi végignézni, ahogy egy nőt megvernek???!!!! Undorító!! De az a nő is, anyának képzeli magát?! Ott a gyereke és megver egy kalaúznőt. Hányok az ilyen emberektől!!! Undorítóak!!!
A kolleginának pedig mihamarabbi gyógyulást és minden jót kívánok ezúton!

Riii 2009.05.29. 12:15:39

@hevgabi: Teljesen egyet értek...
Amúgy arra lennék még kíváncsi, hogy milyen büntetést kapott!? És az a férfi vajon mit csinált aki vele volt??

Adam a kaller 2009.05.30. 18:46:11

Több dologra reagálnék.
1.) Felháborodás az utasok semmittevése miatt: Teljesen jogos, az elmondások szerint senki nem látott semmit "természetesen". Pedig az esti csúcsban (az eset 7 óra körül történt) inkább Pest felé üresek a vonatok, és Tököl, Ráckeve felé van a tömeg, gyakorlatilag a négyes ülések mind foglaltak szoktak lenni. Jelen esetben nem tudom milyen lehetett a vonat kihasználtsága, de a tapasztalataim alapján nem lehettek kevesen. Bár attól is függ hogy nagy egység volt-e vagy kicsi, melyik kocsiban volt a kolléga, stb...

2.) Dicséret a rendőrök gyorsasága miatt: Ha jól tudom van Harasztiban egy rendőrőrs, és sokban hozzájárulhatott az is ahhoz hogy gyorsan kiérjenek a rendőrök, hogy ha jól tudom egy BKV-s kolléga(?) értesítette a rendőröket, így már nyertek pár percet, ahhoz a szituhoz képest mintha mondjuk Haraszti külsőn értesítették volna a hatóságokat. Abban az esetben biztosan felszívódtak volna a delikvensek.

3.) Az elkövető szabadlábon védekezhet.

4.) Az a férfi pedig aki vele volt, ha jól tudom ő fogta le az ő asszonykáját...(?)

Az itt leírt dolgok viszont nem biztos hogy minden esetben egyeznek a valósággal, jobban mondva nem 100% hogy teljesen úgy történtek. Nem voltam ott, csupán több kolléga elmondása alapján írom le az általuk elmondott történteket. Viszont igyekszem minél többet megtudni, hogy minél pontosabb tájékoztatást tudjak adni az olvasóknak.

HÉV Mary 2009.06.09. 15:17:52

Gyerekek! Az a szomorú, hogy nem csak a vonaton védtelenek a kalauzok, hanem amikor bíróságra kerül az ügy akkor is. Ott állsz egyedül, minden jogi támasz nélkül, mert ugye ez a te ügyed, védd és képviseld magad ahogy tudod.(Ugyan úgy, ahogy a vonaton) Hiába vannak a fellengzős igéretek, hogy mindent megtesznek a védelmükben, de ezt mindnyájan tudjuk, csak igéret szintjén van. Kérdem én? Érdemes-e szivvel-lélekkel végezni ezt a munkát? Üdv. Mindenkinek

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.06.11. 05:42:11

@HÉV Mary: Tegnap pont erről beszélgettünk este két Ráckevés kollégával. Senki nem áll melléd, ha támadás ér. Feljebbről sem. Csak jönnek az ígéretek, de a tettek...
süti beállítások módosítása