Olykor-olykor felemelem a hangom a cégem ellen is, ugyanis, amit most tapasztalok, az nem embernek való. Nézzünk szét egy kicsit az aktuális vágányzár kapcsán... A vágányzárról a tájékoztatók egy nappal a vágányzár felvétele előtt kerültek ki, immáron másodszor. Nem hiszem, hogy ez annyira hipp-hopp jött vágányzár lett volna. Mégis erre a hétvégére miért nem lehetett legalább 3 nappal az események kezdete előtt már előkészülni?

Miért nem tudják a vonalra vezényelt HÉV-pótló buszvezetők az útvonalat, amin járni fognak? Miért nem egyértelműek a buszok jelzései az iránytábláikon? Nem lehetett volna már jóelőre "ALAPJÁRAT" és "GYORSJÁRAT" feliratú táblákat nyomtatni? Miért használják előre tervezett vágányzárnál még mindíg ezeket a bármikor bevethető egyszerű "HÉV-PÓTLÓ JÁRAT" iránytáblákat?! Cinkota és Kerepes között tavaly még megfelelő volt, mert minden busz ugyanoda ment... De most ez nincs így! Még saját nevük is van a buszoknak! G és GY! De ez nincs úgy feltűntetve a buszokon, mint a múlt héten!

Ennyi és semmi több, amit az utasoknak adnak. Ugyan a kép archív, de jelenleg is hasonló a helyzet. A HÉV dolgozóinak a kötelessége csak a normális utastájékoztatás a vágányzár alatt?! Mit csinált az Utastájékoztatási csoport? Miért az utolsó pillanatban derült ki minden? A buszoknak miért kell külön integetni a saját megállójában hajnali öt órakkor, hogy megálljon?

Reggel az egyik utas a gyors buszról leszállva méltatlankodott, hogy miért nincs kiírva a  buszra, hogy "GYORSJÁRAT" hanem se szó, se beszéd meg sem áll Kerepesig az Erzsébet parktól. Ilyenkor miért nem tájékoztat a buszvezető a hangosban az Erzsébet parkról való elindulás előtt, hogy a busz Mogyoródot és Szilasligetet nem érinti, hanem végigronyol Kerepesre?

Amikor megláttam a HÉV-pótló menetrendet péntek délután (leghamarabb délelőtt került ki...), még élt bennem a remény, hogy legalább olyan elégséges szintet hoznak a buszosok, mint a múlt héten. Ezt most nem kapták meg az utasok. A BKV Zrt. ellenőrzőjébe egy akkora karó kerül bele, mint ide az Akácfa utca! HÉV pótlásból megbukott. Jövő héten állítólag pótvizsga! Tájékoztatás erről még nincs pontosan, csak szóbeszéd...

(Amikor én kitettem a tájékoztatót csütörtökön a blogra, akkor kerültek ki a HÉV megállókba a tájékoztatók. Az internetes portálon pénteken még nem volt semmi az egészről... Pénteg reggel kilenctől volt vágányzár a jobb vágányon... Csütörtök este még nem volt kint a pénteki menetrend... NO COMMENT!)

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr481086082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harcigolya 2009.04.25. 21:36:36

Én pénteken elkéstem, akkor szimplán kiderült, hogy 6 perccel előbb jár a HÉV. De akkor még legalább volt. Mindegy. Hova siessünk? :D

Bazsi75 2009.04.25. 21:48:48

@harcigolya: Látogasd néha ezt ha érdekel. Sokszor pontosabb tájékoztatást kapsz egy fórumból. Sajnos ez van.
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9070874

labove 2009.04.26. 07:27:10

Mi az anyádé' nem jársz gyalog???
A kibaszott ország fele BKV-zik, mer' csak it van meló..
Ki a fsz fogja neked ezt átlátni te köcsög!!

Kurvára tele a puttonyom, h így BKV meg úgy BKV... járjatok gyalog fasszopók!!

g.tomi 2009.04.26. 08:06:00

labove 2009.04.26. 07:27:10

Szerinted itt kit érdekel, hogy Neked mid van tele ? Kurvára nem érdekel senkit !!

Szerencsére Én nem jártam hétvégén ezen a vonalon, de amikor nincs pótlás, akkor is katasztrofális a szolgáltatás. A HÉV-ek sokszor több percet is késnek, sőt mindig késnek :(

orv 2009.04.26. 08:35:42

Szóval Kerepes felé van gyorsjárat?
Ráckevének,Tökölnek miért nem jár?Miért kell végigszívni Dunaharasztiig vagy tíz Budapest-belterületi megállót?Harmincegynéhány kilóméter egyóratizenöt-húsz alatt!Mindez annyiért,hogy egy Bkv jeggyel megdobva irányonként és már olcsóbb is saját autó,egyedül használva és leszarva a szmogot,zaj- és egyébb szennyezést.

vorti 2009.04.26. 14:09:37

Nemtom ma mi a divat, de régen a pirostáblás volt a gyors, a fekete meg a betérős. A táblákon meg az összes érintett állomás fel volt tüntetve, de a megállókban is ki volt írva, elég volt csak a tábla színét figyelni (sokan nem tették meg, ez az ő bajuk volt :) ).

Tavaly kiirtották a piros színt a buszoktól, mer minek ugye (az E-betűn túl pedig jól jönne), úgylátszik, ez a pótlóknál is divat lett, de ha nincs ráírva a buszra, hogy hova megy, akkor a szórolap, amit osztogattak, se ér szart se...

@orv: Nem értem mi a gond. Nagyonis jó oda az a gyorsjárat: ne kirándultassuk már meg azt, aki egyenesen menne. Mondjuk a mogyródiak így is kirándulnak Szilasra, stb. , de mivel ilyen tájékoztatás mellett ezt a kétféle buszt is keverjük, a mégtöbbe mégjobban belezavarodnánk...

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.04.26. 14:12:48

@labove: Én a mostani utastájékoztatáson voltam kiakadva. Mondjuk estére már normálisan fel voltak táblázva a buszok. Akkor, ha Te szállnál rossz buszra, neked nem állna meg a busz, Te is hőbörögnél.
Ha lehet, és eddig sikerült is jobban csinálni, akkor miért nem lehet tartani a szintet?

@orv: A gyorsjárat azért van, mert a gyorsbusz így kikerül két 5 kilométeres kerülőt (szilasligeti és mogyoródi betérés)

ZBR 2009.04.26. 23:30:03

@Kisbubus: Hát azért ezen kijelentésed után jobb helyeken helyreigazításra lennél kötelezve. NÉHA késnek: mint gyorsvasútnak, elég jó a menetrendszerűsége.

Chris von Bone 2009.04.26. 23:46:22

@Kisbubus: Késés????? Hol????? Kivel???? Na ne má'!:DDDDD Válogasd meg a HÉV-ediet!:DDDD

@Dió, a motorász-tanonc: Persze semilyen osztály aki fentebb van nem kérdez, de ezt már megszoktuk! Eleve nem volt szerencsés G és GY járatot tervezni. Magyarázd már el egy külföldiül beszélőnek mért ilyen és olyan az egyik! Nah de a magyarnak sem egyszerűbb! persze lehetett volna G és M, jah csak azzal lehet meló lett volna, és nem csak két vonalat kellett volna huzogatni. Persze mi innen lentről sosem érthetünk hozzá!

@labove: A felvetésed megtárgyalására van lehetőség csak majd jelenkezz, hogy: Én akarok gyalog menni! :DDD

@Bazsi75: Az én véleményem is az, hogy nem azért van a BKV honlapja, hogy más fórumokról tájékozódjunk a menetrendekről, mert akkor minek van? Ha nem azért hogy elérhetőek legyenek rajta a menetrendek időben a változásokkal, akkor minek? Akkor meg kell szüntetni, mert csak felesleges pénzkidobás, és amúgy is válság van, szal majd itt húzunk a nadrágszíjjon! Ozt úgyis lesz egy lelkes emberke majd aki csinál neki ingyé' menetrendi honlapot.

hevgabi 2009.04.29. 21:13:08

Engem csak az háborít fel, hogy minket, kallerokat sem tájékoztatnak róla, és ha kérdi az utas hogy mi van, csak pislogok rá, mint hal a szatyorban. Ha már a kallert sem tájékoztatják időben, mit várjunk az utastájékoztatásról!? És még azt mondja a BKV hogy az utas az első. Ebből nem úgy tűnik!
süti beállítások módosítása