A BKV Figyelő blogon olvastam egy panaszt, hogy az utasok nem tudják, hogy milyen jegyeket lehet használni Budapesten kívül.

Erre akkor reagálok egy saját poszttal, hogy megkönnyítsem a helyzetet.

Vonaljegy, gyűjtőjegy, napijegy, hetijegy, turistajegy, családi jegy:

Alapvetően budapesti jegyfajták, de autóbuszon nincsen érvényessége korlátozva. Tehát közgazgatási határon kívül is érvényes. HÉV-en csak Budapest közigazgatási határain belül érvényesek!!!

Környéki vonaljegy (5km):

Érvényes autóbuszra Budapet közigazgatási határán kívül, az első budapesti megállóig. Az idevonatkozó kormányrendelet alapján léteznek kedvezményes formái is (50%, 90%). A kedvezmények a MÁV és a volán járataival azonosak.

Törökbálintra már nem érvényes. Törökbálint felé a Raktárváros, illetve Tó utca, vaútállomás megállóhelyekig érvényesek.

Környéki vonaljegy (10 km):

Felhasználási feltételei megegyeznek az 5 kilométeres vonaljegyével, de érvényes Törökbálintra is.

Ezen kívül kapható azonos fetételekkel környéki bérlet is. A teljesárú környéki bérlet árából a munkáltató 80%-ot köteles téríteni.

A helyi bérletekre ez a költségtérítési jogszabály nem vonatkozik, valamint érvényessége a bérletszelvényre rábélyegzett településre korlátozódik.

NEM tartoznak környéki díjszabás alá az alábbi járatok (bár Budapest közigazgatási határát átlépik): 38, 87, 87A, 92, 104, 104A, 113, 126, 138, 187, 200E, 938.

A 943-as és a 992-es autóbuszjáratokon a környéki vonaljegyek és bérletek nem érvényesek. Ezeket, ha az utasnak Budapest-bérlete van, vonaljegy érvényesítése mellett vehetőek igénybe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr33890473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mounty (törölt) 2009.01.23. 15:24:27

Szia!

Sőt, én még azt is hozzá tenném, hogy nemcsak az utasok, de a pénztárosok sem tudják, hogy milyen jegyek vannak. Nekem még január elején nem akarta elhinni a pénztáros a Baross téren, hogy a környéki jegynek van 50%-os kedvezményes formája is, hiába erősködtem, hogy a BKV honlapján láttam, hogy van. Úgyhogy megvetette velem a teljesárút.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.01.24. 11:29:42

Ez érdekes, ugyanis ők is (gondolom) minden évben megkapják az idén Gazdasági vezérigazgató-helyettesi körlevélként (tavaly Értékesítési- és kommunikációs vezérigazgató-helyettesi volt...) kiadott sokoldalas tájékoztatást, amit mi is.

Javaslatom: Legközelebb olyan péztárban kérjél ilyesmit, ahonnan indul környéki járat. (Örs vezér tere, Móricz Zsigmond körtér, Moszkva tér, stb...)
süti beállítások módosítása