Meglőve...

2008.09.11. 22:48

Szintén tegnap délutáni eset a következő:

(Ebből is látszik, hogy nem volt eseménymentes az a napom... :P)

Délután Pest felé nincs épp tömegnyomor a vonatokon. Mogyoródony olyan kocsiba szálltam át, ahol egy lány állt az ajtóban és épp búcsúzkoödott az ajtóban a pasijától. Amikor odaértem hozzá, mondta, hogy baj van, mert nincs nála apró csak egy tízezres.

Na akkor felszisszentem, és mondtam, hogy az eléggé ciki, mert abból már van egy, plusz egy húszezresem, és még sacc per kábé hat rugó apró, úgyhogy eléggé "Mission Impossible" a visszaadás. A srác akart felnyújtani a lánynak egy kétszázast az utolsó pillanatban, de abban a pillanatban, amikor előhúzta a zsebéből, az ajtók bezáródtak. A jegy már lyukas volt, nyugta megírva, most mi legyen?!

Ekkor szólt a hölgyemény, hogy a barátnője Szilason száll fel, majd kér tőle. Hál' Istennek így meg lett oldva az ügy, de az a kínos vigyorgás percig, ami mindkettőnket jellemzett odáig... Na azt nem kívánom senkinek... :P

Mellesleg aznap délelőtt a tizesből úgy adtam vissza, hogy a végén már egy zsák apróval (az utlsó 300 forint már ötvenesekben lett neki visszaadva) lett gazdagabb Szent István lobogtatója. Erzsébet parktól Mogyoródig neki adtam vissza, minez a reggeli csúcsban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr66659535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi 2008.09.14. 22:56:18

Hello.
segitséget szertnék.
azt szeretném meg kérdezni hogy-ha
örs veréz terétől szeretnék menni Gödöllő-re és van arcképes igazolványom. akkor hogy vegyek jegyet? és mennyibe kerülne?

elöre is köszi a segitséget.

haha 2008.09.14. 23:45:27

"kínos vigyorgás percig"

tanulj meg beszélgetni emberekkel

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2008.09.15. 11:55:57

Kedves Tomi!

A MÁV-os Arcképes igazolvány Budapest területén nem érvényes, itt ugyanaz a díjszabás vonatkozik Rád, mint minden utasra (vonaljegy, BKV bérlet kötelező!).

Budapesten kívül viszont az igazolványod téged feljogosít Személyzeti Menetjegy váltására, aminek az ára azonos az 5 kilométeres teljesárú menetjegy árával. (Ez pontosan 125 forint). Tehát ez a kiegészítő ára neked ott is, ahol másnak 20 kilométeres jegyet kell venni. Ez a kedvezmény nem vonható másikkal össze.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2008.09.15. 12:03:16

Haha!

Nevetni fogsz, szoktam. A vigyorgás nem jelent néma csendet is. :) Erre nem gondoltál? Amúgy meg nagyon kíváncsi lennék, hogy te hogy oldanád meg. Amúgy az esetek többségében nincs szükség külső beavatkozásra. Ezeket az eseteket nem írom le. A normális ember nem kezdd el tiltakozni, hogy ő márpedig nem száll le, nem kell visszafogni a vonatot, ha megbukik. Mert akkor magától leszáll. Vagy megveszi a jegyet.

Az általános iskolások 90%-ának amúgy megvan a bérlete, és ha otthon hagyja, akkor kap egy ejnye-bejnyét, de nem szállítom le őket...

Lehet, hogy nem nézed ki belőlünk, de emberség bennünk is van.

Tomi 2008.09.15. 14:10:51

Köszönöm :)

Athee · http://amegmiafacom??? 2008.09.18. 13:22:28

Hmmm... De kár, hogy nincs személyzeti szoba vagy wc fülke! XD:DD Ugye Dió? :D
süti beállítások módosítása