Bérlethamisítás!

2008.06.13. 10:07

Kissé kezdenek elszaporodni a vonalunkon a hamis bérltszelvények. Az elmúlt héten "csak" három alkalommal találkoztam ilyennel.

Az elsőnél a bérletszelvényt egyszerűen lefénymásolták. Itt Kobzási elismervényt és csekket adtam át.

A második és a harmadik a ma reggeli órákban akadt fenn a rostámon. Az egyik egy diákbérlet volt, ezt a tulajdonosa a helyszínen összetépte, amikor elkértem tőle a szelvényt. Ezen az érvényességi idő úgy volt megváltoztatva, hogy rá volt ragasztva a bérletszelvény érvényesség mezőjére egy másik, géppel nyomtatott mező. (Elütött a színe a normálistól egy-két árnyalattal)  A tulajdonos 15 év körüli lány megvette a menetjegyet.

A mai kettes számú versenyzőnk ugyanezzel a módszerrel dolgozott a 20 kilométeres HÉV bérletével. Ő azonban nem akart leszállni, pénz nem volt nála. Így ezt a szelvényt is elkoboztam.

Felhívom a próbálkozók figyelmét, hogy a BKV Zrt. Ezekben az esetekben feljelentést tesz, amennyiben a pódíjazást nem rendezi az utas az Akácfa utcában 30 napon belül!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr10517851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B 2008.06.15. 12:11:48

a polgári perrendtartásról szóló, 1952. évi III. törvény (Pp.) 195. § (1) bekezdése szerint
közokirat: Az olyan papír alapú vagy elektronikus okirat, amelyet bíróság, közjegyző vagy más hatóság, illetve közigazgatási szerv ügykörén belül, a megszabott alakban állított ki
A BKV nem ilyen szerv

ILLED 2008.06.15. 21:48:52

Ezt már valaki előttem idevéste... Akkor csak arra hívom fel a figyelmet, hogy a Btk. különös része tartalmaz egy "hamis vád" című tényállást.

Különben meg: Dió! Mi az a "kobzási elismervény"? Elég durván hangzik! Ezt tényleg így nevezitek?

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2008.06.18. 12:05:24

A poszt javítva. Köszönöm a felhomályosítást. :) Amúgy igen, Kobzási elismervénynek nevezzük. Ezen rajta van, hogy az utastól a bérltszelvényt a jegyellenőr/jegyvizsgáló melyik vonalon, melyik kocsiban, perc pontosan mikor vette el. (A pótdíjazás idejét is óra, perc pontossággal vesszük fel.) ezen szerepel a csekk sorszáma, jegyszerelési számunk, és az utas példányán a szolgálati helyünk is, valamint egy tájékoztató, miszerint a kobzott bérletszelvényt a pótdíjirodában tudja visszakérni, a pótdíj megfizetése után. Természetesen két példányos nyomtatvány, azt, ami nálam marad, csatolnom kell a pótdíjazási folyamathoz (a "csekknek" azon része, ami nálunk marad), éppúgy, mint a kobzott bérletszelvényt/bérletigazolványt.

what the fuck was that shit 2008.06.23. 08:24:28

kár hogy nem ellenőrök árulják a bérleteket, a pénztárosokat mégse verném vasrúddal hogy elvegyem tőlük az évre valót.

hidrogénklorix (HCl) 2008.06.23. 12:36:13

A diákok között jó biznisz a tört hónapokban fel nem használt bérletek időarányos értékesítése. Ha van rajta diákigazolvány-szám, akkor olcsóbb, ha nincs, drágább...

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2008.06.23. 20:41:46

A törthavi bérletértékesítés zavar a legkevésbé.
süti beállítások módosítása