Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy néhány ponton változni fognak Budapest közösségi közlekedésében a díjszabás egyes tételei, illetve egyes jegy- és bérletfajták használhatósága 2012. január elsejétől. A jegyek és bérletek ára azonban nem változik.

Budapest-bérlet kisgyermekeseknek:

 

A kisgyermekes bérletet a budapesti lakcímmel rendelkező szülők szélesebb köre használhatja a BKK javaslata nyomán, a gyermekgondozási segélyben (GYES) és gyermeknevelési támogatásban (GYET) részesülők mellett a terhességi gyermekágyi segélyben (TGYÁS) és gyermekgondozási díjban (GYED) részesülők is igénybe vehetik.

 

Csoportos napijegy:

 

Új jegyfajta. 2-5 személy veheti igénybe. Az ára két napijeggyel megegyező lesz. Ez 2012-ben 3100 forintot jelent. A Családi jegy ezzel egy időben megszűnik.

 

Érvényességi idő:

 

A Hetijegy és a bérletek érvényességi ideje 2012-től a lejárat napját követő másnap hajnali 2 óra lesz, hogy a megkezdett utazás végéig érvényes legyen a szelvény.

 

Érvényességi terület:

 

A 992-es autóbuszokon, illetve a 943-as autóbuszokon a HÉV-bérlet érvényes lesz a Budapesten kívüli szakaszon a szelvényen feltüntetett állomások között. (Ezek kvázi éjszakai HÉV-pótló járatok...) A HÉV-bérlettel nem rendelkező utasok budapesti bérletük mellé továbbra is vonal- vagy gyűjtőjegyet kötelesek kezelni. A vonal- átszálló- és gyűjtőjegy továbbra is a vonal teljes hosszán érvényes. 

 

Eb szállítása:

 

 

Kutyát 24 és 72 órás jeggyel, valamint hetijeggyel is lehet szállítani, utóbbinál az utas neve helyére azt kell írni: „EB”.  

 

 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kiszolgálása:

 

 

A BKK javaslatára a jövő év során megjelenik egy kombinált vasúti jegy, amely érvényes az ország tetszőleges vasútállomása és Ferihegy vasútállomás között a vonatra, onnan pedig a Liszt Ferenc repülőtér 2-es termináljáig a 200E autóbuszra. Ezzel megszüntetjük azt a bosszantó helyzetet, hogy például a Nyugati pályaudvarról Ferihegy 2-es termináljára csak két különböző szolgáltatótól két különböző pénztárban megvett, MÁV-Start és BKV-jeggyel lehetett eddig utazni.

 

 

Pótdíjak, bérletbemutatás:

 

 

Emelkednek a pótdíjak, a helyszínen vagy 3 napon belül a pótdíjirodában 8000 Ft-ot, csekken 30 napon belül 16000 Ft-ot, 30 napon túl 32000 Ft-ot fizetnek az érvényes jegy nélkül utazók. Az utólagos bérletbemutatás ára 2000 Ft marad, azonban a pótdíjazás napján, de későbbi időpontban vásárolt bérleteket nem fogadják el. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr13431403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsa. 2011.12.02. 23:30:05

Lehet, hogy csak nem gondoltam rendesen végig, de az utólagos bérletbemutatásnál mutatni kell a blokkot is? Vagy honnan tudják, hogy előtte vette-e meg?

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2011.12.05. 12:27:18

@kacsa.: Gondolom. De ha a vonalkódot lehúzzák a pénztárban, a rendszerbe bekerülhet, hogy adott QR kóddal rendelkező szelvény mikor lett (másodpercre pontosan) kiadva a pénztárban. Hisz minden QR kód tartalmazza a bérlet fajtáját, sor- és sorozatszámát. Rég vettem bérletet, nem tudom, hogy működik a QR kódos rendszer. A bringabérleten ugyanis nincs ilyen... :)

kacsa. 2011.12.05. 14:55:39

@Dió, a kaller: Ha lehúzzák. Eddig még nem tűnt fel, hogy ezt tennék. Csak rányomták a dátumot és kérték a pénzt.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2011.12.05. 23:22:40

@kacsa.: Miből kerül kihozni egy szakszolgálat-vezetői rendelkezést? "Holnaptól le kell húzni a vonalkódot" tartalommal...

Innen már működik a rendszer.
süti beállítások módosítása