Tisztelt Utasaink!

A visszaélések megelőzése érdekében új, kampányszerű ellenőrzésbe kezdtem a bérletszelvények terén. 

Ennek következtében azokat a bérletszelvényeket kézbe kérem utasainktól, amennyiben nincs kitöltve a bérletszelvényhez tartozó igazolvány száma az értékszelvényen. A hiányzó rovatot tollal töltöm ki, valamint felhívom az utas figyelmét, hogy bérletszelvénye kobozható lett volna, mivel a tulajdonos személye nem egyértelmű.

A bérletszelvények ugyanis csak abban az esetben érvényesek, ha a tulajdonosa tintával, olvashatóan ráírta bérletigazolványa, vagy tanuló bérlet esetén diákigazolványa számát!

 

A bérletek igazolványból és adott időszakra érvényes bérletszelvényből állnak, csak együtt jogosítanak utazásra. A teljes árú bérletekhez általános bérletigazolványt, vagy a VOLÁNBUSZ Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság, (a továbbiakban: Volánbusz Zrt.) által kiállított VOLÁN-BKSZ igazolványt, a nyugdíjasok és mozgáskorlátozottak által váltható bérletekhez nyugdíjas-bérletigazolványt, a kisgyerekeseknek szóló bérlethez kisgyerekes bérletigazolványt kell kiváltani a pénztárakban a Díjszabásban meghatározott bérletkiállítási díj ellenében. A tanulóknak az érvényes diákigazolványuk mellett kell elhelyezniük a tanuló bérletszelvényt.

A bérletszelvényre az első utazás megkezdése előtt a tulajdonosnak tintával, olvashatóan rá kell írnia a bérletigazolványnak, illetve tanulók esetében a diákigazolványnak a számát. Enélkül a bérlet nem jogosít utazásra.

Ez az idézet a BKV Zrt. üzletszabályzatából lett kiollózva, amit bárki megtekinthet itt.

Az okozott kényelmetlenségekért az utazóközönség megértését és türelmét kérem. Intézkedésem a becsületes utasok felé egy gesztus. Ne hagyjuk, hogy egy bérlettel komplett családok, baráti társaságok utazzanak! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr782456476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.11.18. 11:09:18

Én alkoholos filccel írtam rá a tokra úgy, h ott ha beleteszem akkor ott legyen. De a bérletigazolványt soha senki sem kérte még tőlem. Eleve értelmetlen marhaság, kvázi vízum a BKV királyság területére. Miért ne lehetne a személyi számot ráírni? sőt ha ilyen drága bérlet az se lenne nagy kérés, h legyen átruházható, sok helyen így van és mivel egyszerre úgyis csak egy ember használhatja nem okoz gondot. De persze tudom, h nem ti döntitek el mi legyen ti csak azt csináljátok ,amit kell, és hiába tudjátok ,h marhaság a szabály mivel ez az érvényes betartjátok és betartatjátok.

Egyébként mióta nem Gödöllőn dolgozom és csak belső szakaszon hévezek sosem láttam kallert. Ennek pedig már fél éve.

Adani 2010.11.18. 11:43:58

@Dió, a kaller:

Lehet általában reggel és délután 17-18 között utazom belterületen.

De 99%-ban csak az első megállóig. Mit szólnál ha azt mondanám, éves bérlet van (tényleg van, fizeti a cég), de le fogok szállni a következőnél, szükséges h előbányásszam?

Traktoros 2010.11.18. 15:28:33

@Adani: Szerintem úgy kezdd, hogy "Adani vagyok, ...(a többi amit írtál)" és akkor nem fogsz páros lábbal repülni a vonatról ;)

Bocs Dió, de ez kihagyhatatlan volt... :D

Adani 2010.11.18. 15:35:27

@Traktoros:

:D Találkoztam már Dióval régen rendszeres gödöllői utas voltam. De ha amúgy is leszállnék akár repülhetek is páros lábbal. :) Ígyis-úgyis lent leszek.

kacsa. 2010.11.18. 23:22:47

"Ne hagyjuk, hogy egy bérlettel komplett családok, baráti társaságok utazzanak! "
Egyszerre úgyis csak egy ember utazik vele ;) Pl. Stuttgartban úgy oldották meg a problémát, hogy át lehet ruházni a bérletet. Viszont nem adnak fűnek-fának kedvezményt.
Szánom-bánom vétkeimet, de régen nyaranta nálunk is volt példa a csereberére. Igaz, hogy a diákbérlet akkor még jóval olcsóbb volt, de 1 bérlet még mindig olcsóbb, mint 4. A legtöbb helyre úgyis bringával mentünk. Mostanában azért nem "szórakozom" az ilyesmivel, mert még álló buszon is problémát okoz az, hogy beleférjek a mezőbe és olvasható is legyen. És az ilyen embereknek adnak éreCCSégit ;)

Adani 2010.11.19. 11:12:06

@kacsa.:

Lakótársaim is csinálják ezt néha, h ketten használnak egyet ha sikerül összeegyeztetni úgy a dolgot, akkor mehet. Pl. volt mikor nyáron csak néha jöttek fel volt egy bérletük és azt használták közösen, volt mikor én is odaadtam nekik estére az enyémet mikor egyszerre mentek szórakozni az éjszakába, én meg nem mentem már sehová, hiszen másnap dolgozni kell. Szerintem nyugodtan átruházható lenne, van annyira drága, h beleférjen. A kedvezményre való jogosultságot meg úgyis ellenőrizni kell, tehát ha diákbérlettel utazok, mert azt kértem el valakitől akkor ugyanúgy büntetnek mintha azt vettem volna. Viszont ha én odaadom a teljes árú bérletet valakinek akkor kár nem éri a céget. Akkor se ha diák adja diáknak. És hát egyszerre úgyis csak egy ember használhatja.

Az mondjuk igaz,h vidéken a Volánoknál sőt a MÁV-nál se átruházható, de legalább bérletigazolvány nevű marhaság nincs, személyi igazolvány vagy más azonosításra alkalmas okmány száma rá és passz. Kecskeméten és Békéscsabán pl. így működik. A MÁV-nál is tudtommal.
süti beállítások módosítása