Nem véletlen vagyunk BKV-sok

2010.05.26. 19:07

Tegnapi szolgálatomban történt az eset. Budapestről Tökölre tartó vonaton dolgoztam, mikor is Millenium telep megállóhelyen az utascserét követően a motorász épp csak "meggurította" vonatot, majd síp kíséretében vészfékezett. Kihajoltam az ablakon és láttam hogy egy utánfutós gépkocsi kényszerítette megállásra a szerelvényt. A gépjármű áthaladt a vonat előtt és csak nagy nehézségek árán sikerült csak neki felkaptatni a meredek úton. Közben az átjáróra ráhajtani készülő másik "bálnavadász hajó*" vezetője intézett pár szót a vezérünk felé. Mivel az első kocsiban voltam nagyrészt hallottam az "áldását":

-...Mi a ... csinálsz te idióta? Nem látod hogy jön, te bunkó? Nem véletlen ülsz ott bent...

3 hozzáfűzni valóm is lenne a kapitányhoz illetve a többi hasonló gondolkodású felé:
1. Mit keres bárki és bármi egy vasúti pályán amikor jön a vonat, főleg úgy hogy gyakorlatilag közvetlen előtte van a megállóhely így ha jön egy szerelvény azt semmiképp sem váratlanul teszi? kresz.origo.hu/news_40.html
2. Miért kell minden BKV alkalmazott lenézni, miért hülye, idióta? Nem mindnekinek lehet akkora harckocsija mint egyeseknek. Bármennyire is hihetetlen de a kocsi nélküli emberek is emberek, és nekik is el kell jutni A-ból B-be, el kell őket szállítani. Legtöbb esetben ezt a BKV-s teszi meg. A buszos, a villamosos, a metrós, a HÉV-es. És mi is a családunkat tartjuk el, és mi legalább munkával teremtjük elő azt a pénzt amiből a kenyér lesz az asztalon. Illetve megnézném ahogy a felpumpált, szteroidos vízagyú hogyan végzi el azt a fél éves tanfolyamot ahol kőkemény elmélettel tanítják meg az utasításokat és gyakorlattal a vezetéstechnikát, majd miután ha sikerült levizsgázni a leendő motorászoknak egyik lábbal a kórházban, másikkal a börtönben vannak. És azt a jogosítványt nem pénzért veszik.
3. Murphy törvénye szerint „ami elromolhat, az el is romlik" és így van ez a merdzsókkal, porsékkal is. Így elég nagy az esély arra hogy ezek tulajdonosai igénybe veszik még a BKV Zrt. szolgáltatásait, és akkor az elöl ülő "idióta" fogja őket furikázni...

*bálnavadász hajó: hatalmas, általában fekete színű, sötétített üveges gépjármű amely akkora hogy elfoglal legalább másfél sávot, és a tulajdonosa/sofőrje azt gondolja mindig és mindenkivel szemben neki van elsőbbsége illetve a kocsi vezetésével valamilyen testi vagy szellemi hiányosságot próbál kompenzálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr652033651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsa. 2010.05.26. 23:33:39

E miatt ne idegeskedj! Szerintem csak azért szólt be, mert irigykedett, hogy valakinek nagyobb (járgánya) van, mint neki és a méretbeli különbséget a nagy pofájával akarta kiegyenlíteni.

Adani 2010.05.27. 08:23:12

Ez igaz, és hát sokra megy bálnamerciével ha oldalba kapja egy HÉV, nyilván az utóbbi jönne ki győztesen.

Egyesek azt hiszik, h ha ilyen autójuk van akkor rájuk semmiféle törvény nem vonatkozik, nem csak a KRESZ, de még a fizika törvényei sem. Lazán kikerüli vasúti átkelőknél is a sorompót nehogy már 1 percet várnia kelljen. De ha csattan a vonattal ott úgyis ő húzza a rövidebbet. Elég ha kicsit megpöccinti az ütközővel. A kocsinak kb. totálkár, az ütközőről kicsit lekopik a festék.
süti beállítások módosítása