Tanulópénz

2009.12.09. 11:38

Egyik (újra) első szolgálatomon fordult elő, hogy egy hajnali Gödöllőre közlekedő vonatomon a negyedik kocsiban egy hölgy a pesti bérlete mellé kért Kerepesig egy kiegészítő jegyet. Nem volt nehéz megjegyezni az arcát, tekintve, hogy ebben az időben és irányban több a szerelvény kocsijainak darabszáma, mint a rajta lévő utasok. (Visszafelé pedig alig lehet felférni már Cinkotán, de mindegy...)

Ebben, mondhatni semmi furcsa nincs... Egészen addig, ameddig nem találkoztam a tisztelt utassal visszafelé jártamban (mármint a vonat még mindig Gödöllő felé, de én már lesétálltam -a "ledolgoztam" kifelyezés itt erős volna...- a hat kocsit...) Szilasligeten nem találkoztam:

Utas: -Hoppá!
VJV: -Ismét jó reggelt kívánok, így Kerepes után... (cinikus mosoly)
Utas: -Gödöllő, Erzsébet parkig kérek Kerepestől...
VJV: -...Ilonateleptől...
Utas: -...akkor Ilonától egy jegyet.
VJV: -A 135-ös jegyet megtarthatja emlékbe, legyen ez tanulópénz. 320 forintot kérek.

Ezzel le is volt rendezve a dolog... Másnap hajnalig. Ugyanazon a vonaton, ugyanabban a kocsiban, ugyanaz az utas felmutatta ugyanazt a pesti bérletet, más dátummal. Ugyanis első találkozásunk alkalmával volt az a bérlet utóljára érvényes. Másnap reggel már nem hogy érvénytelen volt, de a klasszikus átragasztott érvényességi mező kártyát bevetve hamisított is. Mivel a bérletszelvényt kobzásra átadni nem volt hajlandó, így Gödöllő, Erzsébet parknál már várta az értesített rendőr...

Amikor megkérdezte a hölgy, hogy hogyan fog így beérni dolgozni időben, annyit mondtam, hogy gőzöm sincs, ezt majd beszélje meg a biztos urakkal az őrszobán, ugyanis az utas már készült beszállni a diszkófényes autóba, ami a gödöllői rendőrkapitányságig vitte.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr511585541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2009.12.09. 12:31:24

Ha ilyen amatőr akkor meg is érdemli. Egyáltalán minek mutatta a pesti bérletét Ilonatelep után? Kérte volna a kiegészítőt és passz.

Hogyhogy Ilonától adtad neki? Elvégre Kerepesig volt jegye. Mit csinálsz ha azt mondja ,h Kerepestől hiszen addig van jegye?

Adam a kaller 2009.12.09. 22:24:18

@Adani: Nem, mert annak örüljön hogy biztosított lehetőséget a kalauz, mivel az első jegyvizsgálat után rendelkeznie kell az utasnak az úti céljának megfelelő jeggyel vagy bérlettel...

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.12.10. 19:19:51

@Adam a kaller: Pontosan. Igazából a keményen szabálykövető magatartás itt a pótdíjazás, illetve az utazásból való kizárás lett volna...

Mindig is mondtam, hogy a jó szívem fog a sírba vinni (rámszakadt a plafon... ;))

Adani 2009.12.11. 16:38:39

Mikor pótdíjazhat egy HÉV-es kaller?

Eddig úgy láttam nem szoktak soha. Vagy veszel jegyet tőle és mindig lehet is venni, vagy pedig leszállsz.

Fancsúrka 2010.01.01. 15:42:41

Már mért ne pótdíjazhatna a kaller? Az már más kérdés, hogy nem szoktak soha. A legtöbbet sajnos el lehet intézni pár forinttal...:(

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2010.01.04. 14:45:22

@Fancsúrka: Ez jô esetben a pontos jegy är es meg a jegyet is megkapja. :) bocsi a furcsa karakterekert, mobilrol irok.
süti beállítások módosítása