A BKV.hu-n jártamban-keltemben az alábbi közleményre bukkantam:

Az Operánál fülelték le az illegális jegyárust

Csütörtökön koraeste az Operánál egy illegális jegyárus lefülelése dulakodássá fajult, amelyben megsérült a BKV egyik főellenőre valamint a sértett turista is. Az eset sajnos egyáltalán nem kirívó: utóbbi időszakban ijesztő mértékben megnőtt a BKV alkalmazottai ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma.

A BKV főellenőre a délutáni órákban a 2-es metró Keleti pályaudvar állomásánál végezte munkáját, amikor egy mexikói turistától kérte érvényes utazási igazolványát. Az utas egy, már korábban felhasznált vonaljegyet adott át az ellenőrnek. A helyszínen levő, a BKV alkalmazásában álló diáktolmács hölgy közreműködésével fény derült arra, hogy a turista nem bliccelni próbált: az érvénytelen jegyet a MILLFAV Opera állomásánál vásárolta. A főellenőr a turista és a tolmács kíséretében az Operához sietett, ahol lefülelték a hamisjegy-árust. Amíg a tolmács értesítette a rendőrséget, az ellenőr feltartóztatta csalót, ez azonban dulakodássá fajult, amelyben mind az ellenőr, mind a turista könnyebben megsérült. A kiérkező rendőrök mindannyiukat a VI. kerületi rendőrkapitányságra szállították, ahol azonnal megkezdték a kihallgatásukat.

A BKV Zrt. most is, mint minden esetben fellép a Társaságot megkárosítók ellen, és feljelenti a csaló jegyárust. A külföldi turistával történt eset ugyanakkor nem tesz jót az országimázsnak sem. Nem kívánjuk továbbá tétlenül nézni, ahogy ijesztő mértékben nő a jegyellenőreink, járművezetőink ellen elkövetett atrocitások száma. Az idén ellenőreink ellen már több mint 40 támadás történt

Utasainkat arra kérjük, óvakodjanak a nem hivatalos árusoktól, és jegyüket vagy bérletüket a BKV értékesítési pontjain vagy a hivatalos viszonteladóktól vásárolják meg. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy az értékszelvényekkel történő visszaélést a törvény bünteti.

2009. július 9.

 BKV Zrt.

Én is szeretném felhívni tisztelt utasaim figyelmét, hogy (a viszonteladóknál történ nem egyszeri hamis-bérlet észlelés miatt) CSAK a hivatalos BKV pénztárban vegyék meg jegyüket, illetve bérletüket, illetve vonaljegy esetében javaslom még a budapesti postahivatalokat. A pénztártól való távozás előtt mindenképpen győződjenek meg róla, hogy a bérletszelvény biztonsági elemei maradéktalanul meglegyenek!

(A bérletszelvényben vízjel található, ügyeljenek arra, hogy a fémcsík a bérletszelvényen rajtalegyen és az érvényességi mezőn húzzák végig ujjukat! Vízjel a vonaljegyen is van, fokozottan ügyeljenek rá, hogy a vonaljegyen ne legyen bélyegzős jegykezelő nyoma...)

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr381244519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2009.07.14. 11:16:48

Szerencse, hogy a turista nem olyan ellenőrökbe botlott, akik őt hurcolták volna meg, jó tudni, hogy van néha hepiend is.

Az összes kutyaólat le kéne bontani, a hivatalos pénztárakat meg újra kinyitni. Főleg itt a hév vonalán, ahol, ha jól tudom, 10.-e után van összesen 2 nyitva tartó pénztár, az is a vonal két végén...

"Az eset sajnos egyáltalán nem kirívó: utóbbi időszakban ijesztő mértékben megnőtt a BKV alkalmazottai ellen elkövetett erőszakos cselekmények száma."
Ez teljesen igaz, de ezt az esetet nem erre kéne kihegyezni. Ez egy bűnöző, szép hogy támad, ha nincs hova futnia, és ahogy olvasom, a turista is benne volt a bunyóban.

Adam a kaller 2009.07.14. 23:28:53

Ja, főleg a mi 40km-es vonalunknál ahol Kevén meg Vágóhídon van pénztár, na meg Hősök terén. De ki mondjuk József Attila telep és Tököl között ingázik. Le a kutyaólakkal...

Vyca 2009.07.21. 23:21:30

"az értékszelvényekkel történő visszaélést a törvény bünteti."
Még jó.
süti beállítások módosítása