Baleseti lapszemle

2009.05.14. 21:24

Kissé sok mostanában a baleset a Gödöllői HÉV-nél. Érdekes módon, nem a járművezetőink csinálják a hülyeséget, az elmúlt két hétben azonban 3 baleset volt a vonalon. Ebből 2 a Batsányi utcai átjáróban (Sashalom)... Lássuk, mi a friss felhozatal:

Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős férfit, akit Gödöllőn a Táncsics Mihály úti átjárónál ütött el a HÉV csütörtök reggel - mondta Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere az MTI-nek. A baleset körülményei még nem ismertek. A HÉV a helyszínelés ideje alatt egy vágányon közlekedik Gödöllő és Mogyoród között - mondta a fődiszpécser.

(Hírszerző, 2009. május 14.)

A következő cikk:

Ketten is megsérültek, amikor összeütközött egy Trabanttal egy HÉV-szerelvény a sashalmi megállónál - értesült a HavariaPress.

A hírügynökség úgy tudja, hogy a gödöllői HÉV egyik szerelvénye az Örs vezér tere felé tartott, amikor kevéssel fél három után, a sashalmi megállónál összeütközött egy Trabanttal. A HÉV több méteren keresztül maga előtt tolta a személyautót, amelyben ketten is megsérültek, de az eddigi információk szerint egyikük sem súlyosan. A helyszínelés és a műszaki mentés jelenleg is tart, ennek befejeztéig Cinkota és Nagyicce között csak egy vágányon közlekednek a HÉV szerelvényei. A baleset pontos körülményeit még vizsgálják.

(HírTV, 2009. április 28.)

Volt itt még egy kisebb Suzukis baleset is szűk egy héttel később. Vegyük már észre, hogy a vasúti átjáró nem játszótér! Sem 6 sem 60 évesen. Cirka 90 tonnával szemben ne akarjunk már erősebbek lenni!

 

Balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr751122213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chris von Bone 2009.05.14. 21:38:03

Kicsit helyesbítenék: Sajnos a bácsi nem élte túl a balesetet, a mentőben elhunyt. Másrészről az a cirka 90 lehet cirka 180 tonna is, és mindenki higgye el az még 10 km/h-nál is nagy pofont tud adni! Lassan már bevezethetik a HÉV-eknél, mint a vadászrepülőknél, egy kereszt ha gázol:(

hevgabi 2009.05.15. 10:41:14

Az a baj, hogy az emberek semmiből nem tanulnak. Még saját magukkal sem foglalkoznak. Fontosabb nekik, hogy fél perccel hamarabb odaérjenek valahová, mint a saját életük. Vegyük már észre, hogy a közlekedés nem játék!!!!

hevgabi 2009.05.15. 10:44:39

És ezzel a sajnálatos balesettel kapcsolatban. Én akkor csak Mogyoródig mentem, és egy T. Utas, majdnem megvert minket a motorásszal, hogy mit képzelünk, mi; miért nem megyünk Gödöllőre. Hiába mondtuk neki mi történt, nem érdekelte, csak fenyegetőzött. Kíváncsi lennék, vajon a hozzátartozóknak is azt mondta volna, hogy nem érdekli.
Ja, és egy öltönyös "úriember" volt.
Inkább nem minősíteném, az ilyen ember. Kb. 800-an voltak azon a vonaton, és csak ez az egy volt ilyen...

kacsa. 2009.05.15. 14:34:43

@Chris von Bone: Csúnya dolog ilyet mondani, de lehet, hogy jobban járt szegény :(. Volt már olyan, hogy egy nőt elcsapott egy V43-as és túlélte... maradandó agykárosodással.
Én azon csodálkozom, hogy a trabantosok "megúszták". Valami titka lehet azoknak a járgányoknak, mert az egyik trabis ismerősöm is megúszta. Igaz, ő egy személyautóval került a kelleténél közelebbi kapcsolatba.

VakondM 2009.05.15. 15:19:16

@kacsa.: Nincs se ABS, se légzsák se egyéb aktív és passzív biztonsági felszerelés, de a Merkúr biztos adott minden Trabi mellé egy jó őrangyalt. (Škodához tuti van....)
süti beállítások módosítása