Szeretném felhívni a kedves olvasók figyelmét, hogy idén is megrendezésre kerül több hazai keskeny nyomközű vasútvonalon a Mikulás-napi rendezvény. Igazi élmény lehet egy Mikulásban még hívő gyerkőc zámára látni a "Télapót" és vele egy vonaton utazni. Királyrétnek magam is be szoktam segíteni minden évben ilyenkor, és öröm látni a boldog, átszellemült gyermekarcokat.

Ha valakinek van ideje a lurkóval kinézni egy Pesttől mindössze háromnegyed órára lévő kisvasútra, akkor szeretettel látjuk őket december 5-én és 6-án (hétvége) a Királyréti Erdei Vasútra, Kismarosra. A vonatok részben gőzvontatással közlekednek.

További információ és menetrend az erdei vasút honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr3797083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZBR 2008.12.01. 14:03:25

Hello!
Nem akarom elvenni az utasaitokat meg semmi ilyesmi, de a több kisvasútat definiálnám a rend kedvéért:
- Kemencei Erdei Múzeumvasút (KEMV), Pest megye Kemence község: www.kisvasut.hu
- Zsuzsi Erdei Vasút (ZsEV), Debrecen: www.zsuzsivasut.hu
- MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, Budapest: www.gyermekvasut.hu

Az árak nagyságrendileg hasonlóak az összes kisvasúton, így mindenki oda megy, ahová a szíve huzza, sőt pici gyerekkel az is megoldható, hogy minden évben máshol mikulásozzon valaki :) mert 4 helyszín az már komoly kínálat!
Azt még hozzátenném, hogy vasútorientált mikulásozás lesz a Vasúttörténeti Parkban is, itt már a jegyek biztosan elfogytak a vonatra, így csak az előadást lehet megtekinteni. A Vasúttörténeti Parkban 5-én és 7-én lesz program, a Gyermekvasúton pedig egész hétvégén, tehát hatodikán és hetedikén is lesz mikulásnap! Tehát aki egy Királyrét után másnap újrázna, annak ezt ajánlom! a jegyet viszont elővételben kell venni (Broadway jegyiroda) mert utolsó napokra már elfogy...


Ja és Dió!
Egy korrekt, rendes jegyvizsgálót ismertem meg így a blogodon keresztül, de az, hogy még munka után is felszállsz kallerkodni valahová, na az rátesz egy lapáttal! :)

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2008.12.01. 21:34:49

Köszönöm szépen a bókot. A programajánlót is, én náluk szoktam besegíteni csak (általában FSZT-ként Kismaroson), így hát a többi erdei vasút programját annyira nem ismerem sajnos. Hasonló vasúti jellegű programajánlóval bárki megkeres e-mailben, természetesen helyt adok neki.

ZBR 2008.12.03. 00:57:17

Traktoros 2008.12.02. 17:45:30 >>> Na látom, akkor azért te is jártas vagy a dolgokban. :)

Dió, a kaller · kaller.blog.hu/ 2008.12.01. 21:34:49 >>>
Köszönöm a lehetőséget, majd elképzelhető, hogy jelentkezni fogok ezügyben, ha aktuális lesz.

A kismarosi bizber az egy komoly darab ;)
De amúgy jó az az állomás, mert egész kiterjedt vágányhálózata van, ott az útátjáró is, van mit csinálni. Én kétszer voltam Morgón, egyszer Hártókúton :P

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2008.12.03. 04:03:28

A Kismarosi bizber állandó sötét, stabilan. sajna... Amúgy általában hozok magam mellé egy jelzőőrt legalább az állomáshoz. Ő így meg is kapja a páratlan váltókat.
süti beállítások módosítása