Ma egy utas szokás szerint a kezembe nyomta a jegyét Gödöllőn. Odaadta vele a nyugtát is. Kíváncsi voltam, mit tudnak a pénztárgépek, hát megnéztem milyen adatok vannak a gépi nyugtán:

Cég neve, címe, adószám, bla, bla... A pénztár helye: (2100 Gödöllő, Szabadság tér, HÉV megálló) hoppá! Termék neve: 50%-os kiegészítő HÉV menetjegy (20 km) Mellette az ára. Az egész alján dátum. Kérdésem: Miért ne lehetne ezeket a gépi nyugtákat menetjegyként elfogadni? Kicsivel szélesebb szallag, és már ott tartunk, ahol a MÁV-os jegyek. Még esetleg a pénztárgépszalagba egy fémszál. Egyszerűbb lenne, és nem lenne két papír, ami teljesen ugyanarról szól...

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr72502815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ILLED 2008.06.06. 14:02:42

Azt nem lehet. Komoly nemzetstratégiai érdekekbe ütközne.
Sajnos nem nézné jó szemmel Kopasz Béla, a nyugtapapírt gyártó Lenewllak Zrt. tulajdonosa, vagy Melák József, a jegypapírt gyártó Ingyenlopk Kft. vezérigazgatója.
süti beállítások módosítása