A mi vonalunkon is sajnos ismert az a jelenség, ami az egész országban megvan. Azért, mert néhány utas kisebbségi, azt hiszi, övé a világ, és ezzel egy időben a mi járatainkat is "szociális juttatás" gyanánt "alanyi jogon" veheti igénybe. Tisztelet a kivételnek, ugyanis tegnap vegy vonaton két különböző kocsiban láttam ezt az esetet is, és a cáfolatát is.

A poszt címe nem véletlen, ugyanis tegnap megfenyegettek, miután kifizettettem velük is a viteldíjat, (9 fős bandáról van szó) hogy 8 napon túl gyógyuló sebeket szerezhetek a közeljövőben, ha meglátnak civilben az utcán a faluban ahol én is és ők is élnek. Mindezt tették csúcsidőben, tele szerelvényen. Örülnék, ha az utasok nem csak a hátuk mögött szólalna fel a jelenség ellen, és nem tűrnék a becsületes emberek megkárosítását. Ilyenkor miért nem áll oda senki mellénk?

Csak akkor tudnak minket kérdőre vonni, amikor véletlenül sincs egy tagja sem ennek a csapatnak a vonaton, hogy "Nekik miért nem kell fizetni? Csak a magyar emberről tudják elkérni a jegyárat?". Kérem a tisztelt becsületes utazóközönséget, hogy ilyenkor álljanak akkor is a jegyvizsgáló mellé, ha adott a helyzet. Elég lenne, ha 1-2 ember állna ki mellettünk akár csak annyival, hogy hogy a közjátékká fajuló ellenőrzésbe annyival bevonná magát egy-két bérletes annyival, hogy a szemükbe meri mondani jogos igényét, miszerint, ha ő fizet, akkor senki ne legyen kivétel.

Nem élmény az, hogy a saját környékünkön azt kell figyelnem, hogy mikor állítják a hátamba a nagykést.

Ezért fordulok most az utasokhoz. Csak egy kis erkölcsi megerősítés kell, hogy ebben a helyzeteben ne legyünk egyedül, ha a kocsiban nem csak a problémás társaság és a jegyvizsgáló van jelen, hanem még legalább 30-40 bérletes, és további 5-10 ember, aki fizető utas, de jeggyel utazik.

Egy kis összefogással meg lehet állítani, hogy a tisztességes utasok helyettük is fizessenek a szolgáltatásért, vagy mi legyünk folyamatos fenyegetettségnek kitéve. Ez már nem az a kategória, hogy "Benne van a pakliban..."

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr82470570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ILLED 2008.05.24. 15:06:08

Én kiállnék a Kaller mellett, ha megfenyegetnék bliccelők.

Aki bliccel, az húzza magát össze picire, s úgy tegye. Ha meg lebukik, akkor fizessen. Ez az élet rendje.

Eligius 2008.05.25. 16:29:54

Az utasok többsége sosem fog segíteni. Miért?
Mert például nem szeretik, ha az ellenőrök körbefogják, lökdösik és rángatják, amiből csak úgy tud menekülni, ha visszaüt. Velem volt már ilyen. Elég kellemetlen volt. Mindig veszek bérletet, de néha előfordul, h egy nap bérlet nélkül marad.
Természetesen ez nem minden ellenőrre igaz. De ha már valaki átélt hasonlót, nem fogja magát veszélybe sodorni egy ellenőr miatt, még akkor sem, ha ez az ellenőr a tisztességes és becsületes kategóriába tartozik.
Ez pszichológia. Az emberek általánosítanak. Mindenki, aki ezt a szakmát választja szembe kell néznie azzal, h ez nem egy megbecsült hivatás. És még finoman fogalmaztam.
Én természetesen kiállnék melletted, ill. a hozzád hasonló tisztességes és becsületes ellenőrök mellett.
DE azért a nagy "minden a becsület és tisztesség" kergetése mellett vigyázz a testi épségedre!!! Nem éri meg ilyenek miatt kórházba kerülni.

Mr_Master · http://pszichoblog.blog.hu 2008.05.25. 18:55:19

bizony... sajnos nem ilyen egyszerű az élet... nyilván vannak szabályok amik alól nincs kivétel, de a jog az nem igazán megfogható dolog ilyen helyzetekben szemben például egy baseball ütővel :)

amúgy respect.

Animus 2008.05.28. 06:03:09

LoL, hát igen egy baseball ütő az megfogható, én tudom, itt nálunk a melóba kettő is van, de persze bérlet is akad.

Szomorú történet ez mindazonálltal és azt hiszem a megoldást, sokkal nagyobb távlatokban kell keresni, igazán idealistának kell lenni, ahhoz, hogy elvájra az ember az utasok kiállását az erőszak és a lógás ellen, talán a problémát inkább gyökerénél kellene kezelni. És most nem arra gondolok, hogy foglaljuk el a cigányokkal erdélyt..

A békéhez tudjátok, hogy mi kell?
Pénz, pénz és pénz. Pontosabban munkahely, munkahely és mégtöbb munkahely. Nomeg kevesebb segély.

Viszont engem sokkal jobban érdekel, hogy most akkor lesz sztárjk csütörtökön vagy nem?

Üdv,
Bence

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2008.05.28. 13:01:15

NEM lesz sztrájk. Utolsó előtti pillanat, már megint... :P

Eligius 2008.05.28. 22:59:07

Ja, nem is a cigányokkal kéne elfoglalni. :)

ILLED 2008.05.28. 23:25:29

Hanem BKV kallerekkel!
süti beállítások módosítása