Tájékoztatjuk Tisztelt utasainkat, hogy a Budapesti Közlekedési Központ által megrendelt közforgalmú közlekedési díjszabás 2013. január elsejével az alábbiak szerint módosul:

Emelkedő jegyárak

Az alábbi  jegyek ára változik:

Vonaljegy: 350,-
Helyszínen váltott vonaljegy: 450,-
Metró szakaszjegy: 300,-
Átszállójegy: 530,-
10 db-os gyűjtőjegy: 3000,-
Budapest 24 órás jegy: 1650,-
Budapest 72 órás jegy: 4150,- 
Budapest-hetijegy: 4950,-
Budapest csoportos 24 órás jegy: 3300,-
Kedvezményes csoportos tanulójegy: 650,-/fő

Emelkedő bérletárak:

Kéthetes Budapest-bérlet: 7000,-
Havi Budapest-bérlet: 10500,- (a kedvezményes formák ára nem változott)
Kiegészítő heti Budapest-bérlet (ÚJ TERMÉK): 2700,-
Negyedéves Budapest-bérlet: 31500,-
Kedvezményes éves Budapest-bérlet (1 lapos): 114600,-
Kedvezményes éves Budapest-bérlet (12 lapos): 114600,-
Éves Budapest-bérlet: 126000,-
Arckép nélküli éves Budapest-bérlet: 189000,-
Éves összvonalas Budapest-bérlet: 219860,-

Környéki helyi bérlet: 5200,-
Környéki helyi bérlet tanulóknak: 2600,-
Környéki helyi bérlet nyugdíjasoknak: 2600,-

Kerékpár bérlet: 650,- 

Változó igénybevételi feltételek bérleteink esetében:

A teljesárú bérletek esetében újdonság, hogy nincs szükség a szelvényhez a továbbiakban bérletigazolvány. A szelvények Személyi igazolvánnyal és kártyaformátumú Vezetői engedéllyel is használhatók. A szelvényekre a használt igazolvány számát fel kell vezetni és az ellenőrzést végző személy részére kérésre át kell adni. A bérletigazolvány kiváltható és használható továbbra is, ha nem szeretnék személyazonosító igazolványukat használni bérletük egyedi azonosítására.

A tanulóbérletek közoktatási és felsőoktatási szelvényre válnak szét. A közoktatási szelvények csak érvényes magyarországi közoktatási diákigazolvánnyal használhatók!

Az egylapos éves bérletek esetében további változás, hogy tetszőleges kezdőnappal válthatók, akár a havi bérletek.

Néhány szó a Kiegészítő heti Budapest-bérletről

A Kiegészítő heti Budapest-bérlet a Havi- illetve Negyedéves (teljesárú) Budapest-bérlet érvényességét hosszabbítja meg 7 naptári nappal. A váltásakor a még érvényes szelvényt a bérletpénztárosnak le kell adni! A bérlet érvényessége a leadás/váltás napjától az eredeti bérletszelvény érvényességi ideje és az azt követő hét naptári napot követő hajnali kettő óra.

A Kiegészítő heti Budapest-bérlet a MÁV-Start Zrt. és a Volánbusz Zrt. pénztáraiban vásárolt Budapest-bérletekhez -technikai okok miatt- nem váltható! 

A pótdíjazás változásai

A pótdíjak összegei nem változnak. Változás azonban, hogy a helyszíni pótdíj utólagos (két munkanapon belüli) befizetésére a továbbiakban nincs lehetőség. A bérletbemutatás a továbbiakban a pótdíjazást követő KÉT MUNKANAPON BELÜL lehetséges. Ugyanez vonatkozik a díjmentes utazás utólagos igazolására. Változás továbbá, hogy naptári évenként két alkalom helyett a díjmentes utazást korlátlan számban lehet utólag igazolni, ám, csak az első két alkalommal 1000 forint ez esetben az eljárási díj, a harmadik alkalomtól 2000 forint. 

Kedves Utainknak és olvasóinknak sikerekben gazdag boldog új esztendőt kíván:

A Kallerblog! szerkesztősége

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr684988883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsa. 2013.01.04. 22:09:54

Már azt sem értettem, hogy miért kellett szétszedni a tanuló és a nyugdíjas bérletet (akkor még egy árban volt a kettő, csak az egyik választás előtt volt, hogy a diák árát emelték, a nyugdíjasét nem ;)), de az mire jó, hogy most szétszedik a köz- és a felsőoktatásban tanulókét? + nyomtatási és terjesztési költség + tévedési (és büntetési) lehetőség.
Jó kérdés, hogy miért emelik a teljes árú havibérletet, ha a többit nem? Nem mintha követelném az áremelést ;) csak logikátlan.

Azt sem értem, hogy miért jó ez a variálás a diákigazolványokkal: újfajta diák, bonyolultabb ügyintézés, de ideiglenes diák helyett csak 1 A4-es lapot adnak, most ez a közoktatási igazolvány (szerencsére nem érint). Kevés vagyok én ehhez...

szomorú vasárnap terrorszervezet 2013.03.03. 00:15:24

Kedves Dió Kaller!

Mint szakértőt, kérdezlek: Mi van akkor, ha a bérletet még akkor veszem, amikor a diákigazolvány érvényes, de a diák előbb jár le, mint a bérlet. Jogosult vagyok ilyenkor diákbérlettel utazni, vagy arra a fél hónapra már kénytelen lennék felnőtt bérletet venni?

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2013.03.03. 00:23:35

@szomorú vasárnap terrorszervezet: Havi, vagy száz napos bérlet esetén a bérletet érvényessége végéig használhatod. Szemeszterre szóló, vagy éves bérleted azonban nem.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2013.03.03. 00:28:16

Egyébként pont munkából hazafelé csíptél meg a kérdéssel. :)

szomorú vasárnap terrorszervezet 2013.03.05. 00:02:08

@Dió, a kaller: Köszönöm!

Remek maga a blog is, amikor megtaláltam anno, rendesen visszaolvastam a régebbieket is. Szerintem méltatlanul kevés figyelem övezi, de legalább kevés a troll. És pont kapóra jött, hogy egy expert ilyesmiről (is) blogol :)

bexage 2013.10.30. 00:47:34

@Dió, a kaller: "Havi, vagy száz napos bérlet esetén a bérletet érvényessége végéig használhatod. Szemeszterre szóló, vagy éves bérleted azonban nem."

Erről tudnál egy hivatalos linket adni, ahol ez le van írva?
Mert néhány fórumon azt írják, hogy csak a havira igaz.
süti beállítások módosítása