Megvannak!

2009.09.09. 16:41

Kedves olvasóim!

Örömmel tudatom, hogy a járművezetői tanfolyam vége felé hasítunk. A mai napon 3 ember kivételével elmondhatja mind a huszonnégy újonc (harmicegyen indultunk márciusban), hogy már csak karnyújtásnyira van a sárga színű vezetői engedély megszerzésétől.

Hatalmasat léptünk előre, immáron a házi vizsgákon számot adtunk arról, hogy hat hónapi verejtékes munkánk beérett. Prezentáltuk tudásunkat mechanikus, elektronikus és levegős járműismeretből, hibaelhárításból, illetve a Jelzési- és a Forgalmi Utasításból. Ha sikerül holnap a pótvizsga három társunknak, akkor a pihentető holnapi éjszakai vezetési gyakorlat és a hétvége után a Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgabizottsága előtt is megmutathatjuk, hogy mit tudunk.

Hétfőn elméleti, kedden gyakorlati vizsgázunk. Ha mindezen a megpróbáltartáson túljutunk, akkor huszonnégy izgatott szempár várja majd első szolgálatait, miután a vizsgadrukkot még kedden este (leginkább) alkohollal oldjuk. Ezek a szolgálatok még egy tapasztalt "öreg róka" pártfogásában fognak tellni, hogy azután vonalismereti- és önnállósító vizsga után elmondhassuk magunkról: Ránk meri bízni ezer ember az életét.

Köszönjük oktatóinknak a bíztatást, a tudásuk (több-kevesebb sikerrel) való átadását az új generációnak. Köszönjük a járművezetők, a forgalmi szolgálattevők, a váltókezelők, vonatjelentő őrök és nem utolsó sorban oktatóink türelmét. Igyekszünk majd megfelelni az elvárásoknak fél év iskolapadban való üldögélés után.

Péntek hajnalban leáll az utolsó tanulóvonat is, hogy kedden utóljára utasok nélkül megcsillanthassuk, hogy mit is tudunk. Az első szolgálatunknál mindannyiunk szemében a siker csillogásával, felszabadultan mondjuk majd a régi mondatot, új arcként:

"Köszöntjük Tisztelt Utasainkat és jó utazást kívánunk!"

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr921371303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsa. 2009.09.10. 22:20:30

On: Gratulálok!
Off: Köszönöm annak a kalauznak, aki ma minden valószínűség szerint elhaladt mellettem, de nem ébresztett fel! Olyan jót aludtam! :)
A BKV anyagi helyzete miatt aggódóknak: a kieg. jegyet még a felszállás előtt megvettem.

MTBence 2009.09.12. 22:06:41

Gratulálok az eddig elértekhez és sok sikert (szerencsét) kívánok a vizsgákhoz! Kitartás!

Adani 2009.09.16. 10:41:14

A Gödöllői HÉV-et fogod vezetni? Azt naponta használom.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.09.17. 18:28:40

@Adani: Sajnos/nem sajnos átigazoltam Ráckevére (megfelelő rész aláhúzandó) ;)

VakondM 2009.09.17. 22:16:22

@Dió, a motorász-tanonc: Aznapra ügyeletet kérek/nem kérek... :P

Vyca 2009.09.18. 08:42:42

Valójában nem az az ezer ember meri Rátok bízni az életét, hanem a közszervek gondolják úgy, hogy ez megtehető... :-)

VakondM 2009.09.18. 17:15:51

@Vyca: Meg igazából szerintem ez a munka sem azért felelősségteljes mert sok százan ülnek az ember mögött. Inkább azért mert ha valami van állj meg, de minél hamarabb....Aztán ha nem sikerül jön a vizsgálódás, hogy mindent jól és időben csináltál e. Ha sikerül találkozni egy autóval vagy gyalogossal (jó HÉV-nél nem igazán) akkor sem igazából a hátad mögött utazok fognak esetleg tepsiben távozni - nagy valószínűséggel. Szerintem.
süti beállítások módosítása