Adam, a hős jegyvizsgáló

2009.11.11. 19:49

Tegnap este szolgálat közben váratlanul zizgett a telefonom, meg is néztem hát a Boráros téren, kinek voltam fontos. Adam huga keresett egy SMS-sel, amivel foglalkoznak ma az internetes portálok és a rádiós híradások is. Igen, kedves szerkesztő barátomat tegnap szolgálatteljesítés közben érte a támadás.

A 17 éves srác (akiről kiderült mostanra, hogy bűntetett előéletű), tegnap az esti órákban becsmérelni kezdett három hölgy utast. Amikor Adam odament hozzá és felszólította, hogy viselkedjen normálisan a delikvens, megfenyegette őt és a kocsiban ülő szolgálaton kívüli járművezető kollégáját, aki Adam segítségére sietett. Ezek után az utas (szerintem nem illik rá a jelző, az ilyen már nem utas a szememben) fel lett szóítva, hogy Szigetcsépen hagyja el a szerelvényt. Az Adam mellett kiálló kolléga és a barátnője ekkor előrementek szólni a vonat járművezetőjének. Amikorra visszaértek, az utas már tettleg lépett fel barátom ellen és többször ököllel megütötte őt.

A delikvens a Ráckevei rendőrkapitányságon töltötte az éjszakát és büntetőeljárást indítottak ellene közfeladatot ellátó személy elleni testi sértés vádjával. A védelmezett hölgy utasok Adamnak még egy köszönömöt sem tudtak elrebegni, sőt, az esettel kapcsolatos tanúskodást is megtagadták a jegyvizsgálótól.

Amúgy a kollégát a mentők tegnap egy fővárosi kórházba szállították, ahol agyrázkódás miatt jelenleg is megfigyelés alatt áll. Előreláthatólag a holnap délutáni órákban mehet haza családjához.

Nem mellesleg panaszkodott az orvosok cinikus és sértő magatartásáról, amivel iránta viseltettek, csak azért mert BKV dolgozóként megverték, mert ő a munkáját akarta végezni. Kíváncsi vagyok, hogy mit szólna a doktor úr, ha egy esetleges műhiba, vagy félrekezelés miatt a páciense családja (ne adj' Isten) megkeresné és megverné?

Tessék elgondolkodni, hogy a jegyvizsgálók nap, mint nap a bőrüket viszik a vásárra és Önök, Tisztelt Utasaink (tisztelet a kis létszámú kivételnek, mert akad) akkor sem szednék le a támadót a kollégáról (pedig nem csak jegyvizsgálóval, hanem autóbuszvezetővel is történt hasonló történet), ha a tisztelt kollégát már zsigerelnék. Igen, tudom, sokkal könnyebb a fejünket elfordítva kinézni a vonat ablakán...

Adam, ezúton is szeretnék jobbulást kívánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaller.blog.hu/api/trackback/id/tr931518631

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csuklós tolvaj nyomában 2009.11.11. 21:54:10

Mi történhetett Dobozon? Ki nem emelhette el azt a csuklós buszt? Valószínűleg ugyanazok, akik a juhnyájat sem tavaly Napkorról. Aki nem lop juhnyájat, az sárgabuszt sem szokott csenni. Pedig lehetne rá oka. De - komolyra fordítva a szót - egyazon elkö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2009.11.11. 20:38:36

Volna egy tippem, h a támadó nyilván norvég cserediák esetleg eszkimó volt.

boroskóla 2009.11.11. 21:00:28

Én is közfeladatot ellátó személy vagyok a vasútnál, de én szarnék az ilyen személyiségi jogaira.

Szétütném, hogy az anyja se ismerne rá. Vagy inkább addig rúgnám a tökeit, amíg szét nem esnek a golyói. Az ilyennek méltó büntetés a nemzőképesség elvétele.
Aztán legközelebb keménykedjen.

Sir Nyű 2009.11.11. 21:17:21

@Adani: @Józan paraszt: Na, ti is meglattatok a lenyeget.

Taurusz 2009.11.11. 21:36:55

@boroskóla: Aztán megkeresne a családja, mind a 68 ember, és elbeszélgetnének veled...

Taurusz 2009.11.11. 21:38:58

@boroskóla: Ja, és azt elfelejtettem, hogy ezek után téged ítélnének el, attól függetlenül, hogy te vered, vagy hogy téged vernek.

joszif 2009.11.11. 21:44:56

Rossz a műhibás példád... azt feltételezi hogy a bkv-s dolgozó is követett el hibát a munkájában....

hapcika 2009.11.11. 21:49:46

Legközelebb nem kell védeni senkit. Feleslegesen ne ingereljünk senkit.
"A city is a large community where people are lonesome together.

HÉV Mary 2009.11.11. 21:57:23

Sziasztok!
Nem csak az Ádámot támadták meg tegnap. hanem egy főellenőr kollégát is. Azt tudni kell, hogy az Ádám esetébenn a támadó etnikum volt. Most nagyon meg vagytok lepődve? Azért kíváncsi lennék, hogy milyen biztonsági intézkedést tesz a kollégák védelmében a munkáltató. Nagyon is érdekelne (azt hiszem nem csak engem),mert ez tarthatatlan amit nap, mint nap átélnek-elviselnek.Szerintem igéret biztosan lesz.

zsoltix 2009.11.11. 22:22:40

@Taurusz: Ez igy van. A skandinav cserediakoknal nem ugy van, hogy hopp, benyomok neki egyet, aztan el van felejtve. Bosszut allnak, csak tobben, nemi szuro-vago eszkozzel is felfegyverkezve.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.11.11. 22:27:08

én soha nem fizetek a BKV-n utazásért (nem is gyakran teszem), de az is biztos, hogy nem a tápláléklánc legkisebb halaként szereplő kalauzokon kell leverni azt a frusztrációt, amit a cég vagy más okoz.

más országban az említett kalauz az un. "hétköznapi hős" kategóriában ünnepelt ember lenne (néhány napig), itthon az orvosok basztatják.

mondom, én sem szeretem a BKV-t, a kalauzokat sem, de... szóval nem így kéne.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.11.11. 22:37:28

@gio: szarban van az ország, ha azzal tudsz dicsekedni, hogy nem fizetsz valamiért, amit igénybe veszel. Mindegy, én rád szólok: szarfaszú vagy.

Posztoló Péter 2009.11.11. 22:47:00

pest. Egyszer átadtam a helyem egy vénkurvának a metrón és még ő kérte ki magának. Hát el lett küldve az apja ráncos faszára. Máskor félrehúzódtam, hogy egy csajszinak helyet szorítsak az ülésen és a sok pesti fülhallgatós aszfaltproli gülüszemekkel nézett, hogy mi van? Türhő egy népség, körbeveszi egy négyzetméteres karám őket, amin nem látnak ki, de ha valaki megsérti a kis életterüket, mindjár megy a dunnyogás. Kerülöm is azt a pestet jó nagy ívben kifelé.

phaidros 2009.11.11. 23:27:27

@Muki77: végülis a vidékiek is mind hülye olyanok mint Szalacsi nem? :)

Nem kéne általánosítani.

kacsa. 2009.11.12. 00:35:49

Jobbulást az érinetteknek!
Orvos: Ha műtétről van szó, akkor -tudtommal- mondhatja azt, hogy nem vállalja és akkor a műhibapert is megússza.
@hapcika: "Legközelebb nem kell védeni senkit. Feleslegesen ne ingereljünk senkit. "
Kicsit durva példa, de ha a szemed láttára erőszakolnak meg valakit akkor is úgy vagy vele, hogy nem kell vele törődni? Mit nevezel te feleslegesnek és ingerlésnek? Azt, amikor várható, hogy a másik megver? Mert akkor ha családdal és esetleg kutyával ;) vagyok, lehetőleg valamelyik környékbeli járaton (= sok ismerős) és ott szólok valamiért, akkor nem számít annak, egyébként meg igen?
A BKV-sok még mindig nem tarthatnak maguknál spray-t vagy más önvédelmi eszközt? (nem a váltóvasra gondolok)
OFF: Vajon miért van az, hogy ha velem van "aprócska ölebem", akkor inkább elkerülnek a cigányok? Egyébként nagyon jámbor jószág, Adam lehet, hogy hasznát venné ;), a MÁVos kallereket kifejezetten szereti (HÉVessel még nem találkozott).

Veér Farkas 2009.11.12. 02:14:34

@RAMBO:
Lófaszt.
Monopolcég fővárosi támogatással megállapított, az európai átlag többszörösét kitevő horrorárait kifizetni balekság.

És ne gyere azzal, hogy azért drága, mert nem fizetek. A nagy lófaszt azért. Azért drága, mert a BKV szórja a pénzt.
Szalaié 100 millió forintját még ezen a horroráron is kb. 300-350 év alatt tudnám leutazni jeggyel úgy, hogy minden kb. 8 járaton utaznék.
Bérlettel meg ezer év alatt.

Mellesleg évente adok 40 ezer forintot a BKV-nak akkor is, ha fel sem szállok rá egyszer sem. Állami támogatásnak nevezik, és az én adómból fizetik.
Meg a tiédből.

Persze ha te szeretsz még többet fizetni, ám tedd.

Én majd akkor, ha bevezetik a 200 Ft/1,5 óra jegyárat (lásd: Prága), és tiszták lesznek a járatok.

Addig elégedjenek meg az évi 40 ezer adóforintommal, bár azért is a kurva anyjukat.

Veér Farkas 2009.11.12. 02:15:18

minden kb. = minden nap kb.

fehéregér 2009.11.12. 07:26:31

@Adani: Ez a legprimitívebb dolog, ez a témától független rasszista f*szkodás, miért mi volt szerinted a támadó, te nagyonhülye? Cigány? És, ha nem? Ha egy ilyen "magyar"tapló, mint te, majd bocsánatot kérsz? És ha igen? És mi a fene köze van a történetnek ahhoz, hogy ki volt a verekedő? Volt egy verekedős gyökér, aki tök mindegy, hogy magyar, néger, indián vagy eszkimó és mellesleg volt két nagyon gáz nő, aki meg sem köszönte a védelmet (biztos cigányok voltak, mi? ) és volt gyökér orvos, (egészen biztosan cigány) és legvégén itt vagy te, mint a legnagyobb tapló a kommenteddel.

Terézágyú 2009.11.12. 07:27:15

@Veér Farkas:
A magyar autópályákat meg az én adómból IS fizették, pedig én sosem mentem azokon az autópályákon! "azért is a kurva anyjukat."

Adani 2009.11.12. 07:57:35

@fehéregér:

Közben már kiderült ha visszaolvasol látod is, h tényleg cigány volt. Ez tény, kár ragozni.

És vajon miért gondol mindenki egyből arra ha ilyesmit olvas? Mert ez a viselkedésmód rájuk jellemző. Eddig akárhányszor belémkötött valaki az mind cigány volt, és nem egy embert ismerek ,akinek hasonló tapasztalatai vannak.

Tapmancs 2009.11.12. 07:59:13

@fehéregér: egyáltalán nem mindegy. Szinte kivétel nélkül cigányok az elkövetői a hasonló eseteknek. Vajon miért? Ez csak véletlen? K*rvára nem. Ez a rossz neveltetés, szocializáció eredménye, ami összefüggésben van a származással, "kultúrával". Homokba dughatod a fejed, de ha az okokat nem deríted fel akkor javítani sem tudsz a helyzeten.

Jaffar 2009.11.12. 07:59:47

@Veér Farkas: A monopol dolog rendben van, de ne gyere nekem az árakkal meg fizetéssel. Ausztriában 1,80€ egy jegy amit 1 órán keresztül használhatsz 1 irányba utazva (akár több jármüvel, metro,villamos,busz). Számold át mennyibe kerül. A másik és legfontosabb dolog, hogy NEM KÖTELEZÖ IGÉNYBE VENNI.

Egyébként szerintem meg ,amíg nem lesz "beléptetö" rendszer (mint Párizsban), legalább a metrón, addig marad minden.
Az nálunk indok, hogy
"Azért bliccelek, mert drága és máshol olcsóbb ,meg ott még többet is keresnek". Az eszébe se jut a bliccelönek, hogy ez közönséges lopás, ez ma nálunk természetes. S azok akik ezt elítélik, azok a hülyék.

user137 2009.11.12. 08:14:53

@Veér Farkas: ha nem csak a fröcsögés jönne belőled, drága barátom (jó magyar hozzáállás), akkor látnád, h 300Ft/1 órás metrójegy van, át tudsz szállni, egészen hosszúakat lehet menni 300Ft-ért viszonylag rövid idő alatt (kötöttpályákon) a városban.

az nem jó érv, h "addig nem fizetek amíg nem lesz olcsó a jegy, légkondis a busz és nem kényeztetnek maláj kislányok" a buszon.

adót is csak akkor fogsz fizetni, ha egykulcsos 10% lesz, ugye? mert akkor "már tetszik" majd?

igen, a metróra kellene beléptető rendszer a napi sokszáz értelmetlen ellenőrposzt helyett és igen az aluljárókból ki kéne zavarni a csöveseket. de lehet menni autóval is, taxival is, bringával is meg gyalog is a városban. és képzeld a vidékiek még Pesten sem járnak és az ő adójukból is megy a pénz a BKV-ra (meg még mennyi mindenre, amit nem veszünk igénybe, ha tudnád...)

Józan paraszt (törölt) 2009.11.12. 08:27:49

@fehéregér:

Álljunk már meg egy szóra, miért pont FEHÉRegér?

Rááááásssszista köcccccsöööög, kucckuccklánnnos.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.11.12. 08:51:04

igen, egész nap ez megy minden médiumból - nem gondoltam volna, hogy felkerül a sztori egy blogra, de hát ki nem blogol manapság? :)
Így kerek a történet, az adatból ember vált.

papamaci1 2009.11.12. 09:01:33

@HÉV Mary:

Gázspray nincs rendszeresítve ? Munkavédelmi gumibot ? "Rászista" őrkutya ?
Kár.....

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.12. 09:06:31

@Sir Nyű: szerintem rohadtul meglatta.
azert mert tagadod, van ciganybunozes. mindennapi eset.
nezd meg csak a blogot...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.12. 09:09:55

@fehéregér: azert, mert te egy hulye rozsadombi libsi vagy, meg az embereket bosszantja a ciganyterror.
de nyugodj meg fizetett jogvedo baratom: elobb utobb a magadfajtat is eleri a cigokrajm, es akkor majd nezel ki a fejedbol bazmeg hogy mi tortent.

igenis, kurvara szamit hogy CIGANY tette, mert a magyarokban van egy minimalis kultura, es legalabbis a tobbseg, fel a buntetestol. Ezert eszebe sem jut jegykezelot verni a heven.

Kedves felhaborodott jogvedo idiota: kerlek bazzeg nezd meg a netet, keresd ki a jegyvizsgalok ellen tortent eroszakot, es probald kideriteni, kik voltak az elkovetok. Jo kiindulasi alap a ciganybunozes.blog.hu ahol megfelelo szavakra szurve eleg komoly informacio forrast kaphatsz.

hulye vagy te, mint minden libsi.

papamaci1 2009.11.12. 09:10:12

Arra nem gondoltok hogy venni kéne egy bérletet, mely korlátlan számú utazásra jogosít-és utána egész nap csak utazni ? Munkanélküliek, nyugdíjasok, hajléktalanok, diákok egész nap BKV-vel utaznának és így a fajlagos költségek csökkennének..... Lehetne spórolni a fűtésen,hűtésen , világításon,esernyőn stb... :-D :-D

Hehe...ez vicc volt...

HgGina 2009.11.12. 09:28:54

Majd nagyon fogom sajnálni a kallert, amikor először a jegy nélkül utazó dakotákat, eszkimókad, norvég cserediákokat, utána a mocskos homelesseket, szájkosár nélküli kiztyákkal felszállókat rugdalja le.
De addig csak nyugodtan verje szájon bármelyiket egy 17 éves kis suhanc. Akit aztán lehetőleg kasztráljanak, mielőtt újabb 10 purdét tol össze az asszonnyal.

blah 2009.11.12. 09:29:13

Az nem jutott eszébe a posztírónak, hogy azért nem védené meg senki az ellenőrt mert 99%-uk tapló. Ilyen egyszerű a képlet.

HgGina 2009.11.12. 09:34:53

@Jaffar: elvileg lopás, gyakorlatilag pedig nem.
A BKV már akkor szerződést szeg, amikor a jármű nem a vállalt állapotban jön ki a garázsból/remizből. Te ugyanis abban a pillanatban megkötöd a szolgáltatási szerződést, amikor megveszed a menetjegyet. És ha felszállsz egy buszra, ami kárt okozhat koszosságával a ruhádban, máris a BKV mulasztásos szerződésszegése miatt nem vagy köteles betartani a szeruődési feltételeket, nem vagy köteles kezelni a jegyet.
Tehát hagyjuk már ezt a "lopás"-mániát. Unalmas és nem is igaz.

Adam a kaller 2009.11.12. 12:44:31

@HgGina: Köszönöm a "kedves" hozzászólásod. Igenis odamegyek a jegy nélkül utazókhoz, és igenis, ha nem is lerugdosom, de kizárom az utazásból. Én egy korrekt kalauznak tartom magam, és sértő számomra az a kijelentés hogy "De addig csak nyugodtan verje szájon bármelyiket egy 17 éves kis suhanc". Mi lenne ha téged verne szájon? Vagy egy hozzátaartozódat? A munkám végeztem. Azzal hogy megvédtem 3 utast a sértegetésektől. Megpróbáltam az amúgy is meglehetősen alacsony megbecsüléssel bíró BKV alkalmazottak megítélését az emberek szemében kicsit pozitívabb irányba terelni. Azért hogy ne mondhassák azt hogy a kalauz a homokba dugta a fejét, nem végezte el rendesen a munkáját. Nagy valószínűséggel nem lett volna semmi probléma, nem vert volna meg senkit az elkövető, eljutott volna Tökölig, ha nem is csendben, békében, de eljutott volna. De nekem fontos az utasok szemében a személyem illetve egy ici-picit a cég pozitív megítélése. Te hogyan vélekednél egy olyan emberről aki ahelyett hogy fellépett volna az utasok mellett inkább kinézett volna az ablakon? Feltételezem te is ilyen vagy... Te is egy olyan ember vagy aki zsigerből utálja a BKV-st, csak azért mert az a divat, az a trendi manapság, csak azért mert a neve: BKV-s. Pedig elgondolkodhatnál rajta hogy esetleg az a járművezető aki fuvarozza a pici kis popódat, az lehet hogy éppenséggel hajnali 3kor kelt fel, de lehet hogy éjfél előtt nem keverdik ágyba. És nem ő, sem a kalauz, sem a forgalmista nem visz haza milliókat. Én se. Én is a családom tartom el, egyedül. Én is a munkám végzem, és bármennyire meglepő én is ember vagyok. Lehet hogy meglepődnél ha egyszer személyesen találkoznánk. Addig is jobbulást...

Adam a kaller 2009.11.12. 13:07:35

Köszönöm szépen mindenkinek a biztató szavakat, és neked is jobbulást Tibi. Összeségében nem mondom hogy jó kis kaland volt, de legalább két dolgot megtapasztaltam, amit ha nem élek át, és csak úgy elmesélnek, lehet hogy nem hiszem el.
1. A három utas aki mellett kiálltam, azon tűlmenően hogy nem vállalták a tanuskodást (pedig az esettől 1.5-2 méterre lehettek), még meg is értem. De hogy egy olyan aprócska kis szavacskát nem tudtak kiejteni a szájukon hogy: köszi, na ez azért rosszul esett.
2. Kórházba való felvételkor:
orvos: -Miért hozták be?
vjv: -A mentősök hoztak be. (Szerintem nem sok ember mondd nemet egy mentősnek akkor amikor ő azt javsolja hogy vigyék be, főleg miután elmondja az esetleges szövődményeket: vérrög, stb...Hát én se mondtam, de az orvos hangneméből ítélve már-már számonkérte rajtam hogy mit keresek itt - a szerk.)
o: -Mi történt?
vjv: -Behúztak nekem.
o: -Hogy mi?
vjv: -Megütöttek.
o: -Hol?
vjv: -Szigetcsépen a HÉV-en?
o: -És ezért hoztak be? (Ismétlem magam: mintha én tehetnék róla hogy behozott a mentő - a szerk.)
Majd az orvos félhangosan félre dörmögte az orra alatt: -De gazdag ez az ország, ilyenért Svájcban ki se mennek. Majd egy másik orvos:
o2: -Jaaaa, te BKV-s vagy?
vjv: -Igen, az vagyok.
o2: -Ellenőr?
És ezzel a kérdésével a helyiségben illetve a szomszéd szobában lévő összes orvos/nővér/mindenki elkezdett nevetni. Jó hogy azt nem mondták hogy ha BKV-s akkor lehet ütni. Meglehetősen rosszul eset a reakció, a nevetés. Ezzel megaláztak. Mondtam hogy nem vagyok ellenőr. Jegyvizsgáló vagyok, mert nem mindegy. Nekem nem fő feladatom a büntetés, hanem a jegyértékesítés. Sőt, olyannyira nem hogy a pótdíjhoz csak a legvégső esetben nyúlok. Korrekt kaluznak tartom magam. És ha mondjuk ellenőr lennék? "Jaaaa, akkor nyugodtan megverhetnek?" Arra nem gondolnak hogy én is ember vagyok, én is csak a családom tartom el, és csak a munkámat végeztem? Ráadásul egy olyan orvosban kellett csalódnom, akit nagyon szimpatikus doktornak ismertem meg pár évvel ezelőtti kartörésemkor. Ennyit a hozzáállásról, az embrségességről...

hévközeli 2009.11.12. 14:26:10

Ha zast verek,megfenyegetnek,hogy kirúgnak.Ha ő ver,szinte ne is védekezzek.Méghogy a munkáltató kiáll az emberei mellett...A kamera!Az az Isten!Naív balekok azt hiszik,hoigy vissszatartó erő."Balgaság!"
És azzal előrébb vagyunk,ha nem a kocsin támadnak,hanem átszerelés vagy átszállás közben?
És a mi (kurva)mélyen tisztelt utasaink is csak nyávogni tudnak mindenért,de egyikben sem lakozik annyi,hogy segítsen a bajbajutotton...Volt olyan szitum,hogy egyszer a pótból előre szaladtak ketten,hárman,hogy gáz van,segítsek.Kb.40-en lehettek a kocsiba.Ők nem voltak képesek összefogni...Tőllem bezzeg elvárták,hogy egyedűl oldjam meg.
Szerencsére elég talpraesett vagyok.Egyedűl is megoldottam.Pont.

Zo14, a kaller 2009.11.12. 14:44:00

Először is szerintem nem jegyárakkal kapcsolatosan nyitott itt most témát a kolléga. Ami történt megtörtént vitatni tényleg nincs mit rajta, azon viszont, hogy a jövőbe ne történjen ilyen, az ellen lehet tenni. Valamilyen szinten igazad van Gina Neked is, hogy a járművek sokszor elhanyagoltak és ez irreális az árral szemben. De szebben is meg lehet fogalmazni. Mondd miért hagyod, hogy a sajtó, és a legtöbb ember birka módjára irányítson? Nem veszed észre, hogy ugyanazt szajkózod folyamatosan mint más? Pl. a a TV-ben hallottál már jó hírt a BKV-ról? Nem valószínű. És nem azért, mert nincs, hanem mert mindenki ellene van, legalábbis elég sokan. Pedig a főváros "meghalna" nélküle. Én is kalauz vagyok és furcsának találom, mikor az utas kijelentni, hogy nem akar jegyet venni, mert nincs megelégedve a szolgáltatással. Ilyenkor azt nem értem, hogy akkor mit keres a vonaton. Mindig megkérdezem, hogy a "lábbusz" nem ismeri-e. Persze ez csak süket duma amit mondd. Azért vontam ehhez a témához a sajtót, mert ez eléggé nagyban befolyásolja az embereket, és a legtöbben főleg ezek miatt vannak kiakadva a BKV-ra, pedig az igazságot nem is tudják, még a sajtó sem, még is birkacsorda módjára elhiszik azt amit mondanak rólunk. Ami a főnökséget illeti, lehet, "hangsúlyozom" lehet, hogy valóban van igazságalapja annak amit mondanak, de ha van is, akkor kérdezem én, miért minket, alkalmazottakat büntetnek az utasok??? Ha pl. azt látnám a TV-ben, hogy a kalauzok milyen bunkók, és milyen köcsögök, akkor ha igaz lenne, ha nem, jogosan büntetnének minket beszólásaikkal az utasok. De akkor is csak azért, mert a "TV-ben ezt mondták". Személy szerint engem sokan szeretnek, (nyílván a kalauz hozzáállása is számít az utashoz) és messziről integetnek már sok törzsutas, és ez nagyon jól esik. Mindezek ellenére akad egy-két idióta is, aki megalázva érzi magát, ha fizetni kell neki az utazásért, és bunkó. Nos a bunkó magatartása ellenére én ugyanúgy mosolygom - és nem műmosollyal - akárcsak a többi utasra, akik kedvesek. Visszatérve a bántalmazásokra, ugye vannak biztonsági őreink beléptetésre alkalmazva és ugyanezek jönnek velünk, kalauzokkal, néhány órát napközben. Nos, szerintem ezt a két munkakört szét kéne bontani...

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.11.12. 17:26:22

@Zo14, a kaller: Csatlakozom az előttem szólóhoz. Kérdésem: Mégis miért csak a csepeli és a szentendrei HÉV-en van a biztonságiaknál JÁRŐR SZOLGÁLAT?
Ja, üdvözlök mindenkit, mint visszatérő jegyvizsgáló.

kacsa. 2009.11.12. 20:11:40

@blah: "Az nem jutott eszébe a posztírónak, hogy azért nem védené meg senki az ellenőrt mert 99%-uk tapló."
Ez a 99% szerintem még a "humanoid beléptetőkapukra" sem áll. Nem vagyok túl jó véleménnyel róluk, de köztük is akadnak normálisak. A HÉV-eseknél meg inkább fordított lehet az arány: eddig egy "taplóval" találkoztam, a többség köszön, türelmes, ha nem találok valamit és párral még viccelődni is lehet. Persze lehet, hogy csak mázlim volt ;).

Zo14, a kaller 2009.11.12. 21:02:04

Azt elfelejtettem leírni, hogy teljes legyen az egész, hogy természetesen mint mindenhol valóban vannak nálunk, a BKV-nál is "taplók", ahogy az előttem szóló is írta. De ezek az emberek, nem azért bunkók vagy taplók, mert BKV-sok. Elképzelhető, hogy a természetük ilyen, nem?

Nicole87 2009.11.12. 21:34:02

Szia Mindenki!!

Külön szia Öcsikém,Dió,Zoli!!

Hát igen eléggé gusztustalan dolog volt a 3 nőtől mert annyit oda büföghetett volna h köszönöm....
Nem tanuskodnak mert félnek ez csak 1 jó kifogás.
olvastam bkvfigyelőn is a kommenteket hát szörnyülködöm....
Akik azt írták itt is hogy vannak szemetek a bkv-nál ez így van de tudjátok minden ember más és más.
Én Öcsit még úgy nem láttam dolgozni h 1 nagy tapló bunkó lenne mert akkor is köszön ha az utas még arra sem méltat h ránézzen....
Örülök neki h ilyen barátom van mint Ády!!És igen is mindig ki fogunk melletted állni!!!! Szeretünk Öcsi!!!!

hevgabi 2009.11.13. 10:02:02

Elégundorító, hogyegyesek szerint lehet verni a BKV-sokat! Akkor nyugodtan megverhetem a boltost, vagy a benzinkutast mert drága a kenyér, vagya benzin? Az ilyeneket kéne felakasztani, akik ezt gondolják. Ja és próbálj meg külföldön bliccelni. Ha meg nem tetszik a kocsik állapota, akkorne dobáld szét a szemetet, és csapd fejbe a tapló köcsögöket, akik firkálják, megkarcolják a járművekt.
Ha valaki engm akarna megtámadni, azt is a mentők vinnék el, mert nem hagnám magam.

Jobbulást Ádám!

Riii 2009.11.13. 10:34:57

@HgGina: "És ha felszállsz egy buszra, ami kárt okozhat koszosságával a ruhádban, máris a BKV mulasztásos szerződésszegése miatt nem vagy köteles betartani a szeruődési feltételeket, nem vagy köteles kezelni a jegyet."
Miért is koszosak a BKV járatai??? Biztos a BKV dolgozók firkálnak, törnek, szemetelnek a járatokon... Mondjuk ha az utasok odafigyelnének néhány dologra, nem lenne ez.

Elég közeli hozzátartozóm az Ádám, és nagyon fájt amikor megtudtam mi történt. Azok akik azt mondják hogy lehet verni a jegyvizsgálókat, gondolják magukat a helyükbe, vagy akár az édesanyjuk de elég ha az én helyembe. Kapni egy telefont, h Ádámot megütötte egy utas, nem túl kellemes. Ellehet menni kipróbálni hogy milyen jegyvizsgálónak lenni, vagy akármilyen BKV dolgozónak (mindegyik veszélyben van...), aztán lenézni Őket. Nem egy kell fel hajnali 2kor, hogy tudjon utazni a T. Utas...
Az orvosokról meg csak annyit hogy elég undorító bánás mód ez. Senki sem magasabb rendű a másiknál...

Vajon azok nők tudtak nyugodtan aludni éjszaka...??

@Nicole87: És ez tényleg igaz. Ádámra nem lehet azt mondani hogy bunkó, nem úgy mint néhány utas...

Vyca 2009.11.13. 20:48:38

A három nőegyénhez: Minimum megköszönni. Alap emberi tulajdonság. Sajnos nem Ádám az egyetlen jegyvizsgáló ebben az országban, aki hálátlanul marad egy-egy igazán meghálálandó tettével, aminek köszönhetően már közvetve az én utasbiztonságom is csökken. Én szeretem hinni, hogy egy jegyvizsgálónak van tekintélye és hatalma egy vonaton, és hogy számíthatok rá - ez ad biztonságérzetet. És pont olyanok miatt, mint ti, leszek én is kevésbé biztonságban. Köszönjük Emese.

Dió, a kaller · http://kaller.blog.hu/ 2009.11.15. 18:33:02

@Riii: Hidd el, nagyon jól alszanak szerintem. SŐT!
@Vyca: A kalauzok tekintélye már rég a múlté. Egyénileg kell megküzdeni érte. A cégünk lóf*szt sem tesz ezért.
süti beállítások módosítása